Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu prvi put je organizovao univerzitetsku trku za sve građanke i građane, studentice i studente, nastavnice i nastavnike, saradnice i saradnike, te radnice i radnike Univerziteta u Sarajevu, ali i partnere među kojima se našao Internacionalni Burch univerzitet.

Cilj trke bila je promocija sporta i zdravog života u glavnom gradu BiH, kao i podsticanje studentica i studenata da se što više bave sportskim i društvenim aktivnostima. Trka University Fun Run 4k bila je savršeno mjesto za druženje i osvajanje mnogobrojnih nagrada.

„Za bilo šta u životu je potrebno mnogo snage i volje, međutim najvažnija je snaga uma. Kada govorimo o trčanju moram reći da nije jednostavno i nije lahko. Trčanje zahtjeva naprezanje mišića, rano ustajanje i vježbanje. Međutim, ako sebi postavite cilj, sve je lahko ostvarivo. To govorim iz iskustva jer iza sebe imam pet maratona, jedan polumaraton, a jučer sam bila učesnica prvog studentskog maratona u Sarajevu koji me zaista oduševio“, sa posebnom strašću govori PR Internacionalnog Burch univerziteta, Jasmina Sinanović.

Start i cilj trke su bili ispred BBI centra, a takmičarke i takmičari su trčali ulicama Titova, Hamze Hume, Obala Kulina bana, Telali i Mula Mustafe Bašeskije, što je činilo rutu od četiri kilometra koja je bila prilagođena svim uzrastima koji su sa sobom trebali ponijeti opremu i pozitivnu energiju.

„Posebno sam bila sretna ali i iznenađena prisustvom velikog broja male djece, koji su trčali kao veliki. Oni su željeli da se pokažu te da iskažu svoj pobjednički duh koji je neke od njih doveo i do glavne nagrade a to je putovanje u Rim“, dodala je Sinanović.