Učenici osnovnih škola u Bosni i Hercegovini učestvovali su u facebook nagradnom takmičenju koje je kompanija dm realizovala tokom februara kao uvod u kampanju Veseli zubići. Učestvovalo je 105 škola, a odabrano je 10 najmaštovitijih crteža koji su školama donijeli nagrade: edukativno – zabavne predstave i posjete stomatologa koji su dijelili korisne savjete i informacije o pravilnom načinu održavanja higijene zuba.

Na ovaj način učenicima i odgojiteljima je ukazano na važnost dentalne higijene i očuvanja zdravlja zubi od najranijeg djetinjstva. Prema riječima stomatologinje dr. Nene Grizelj ova kampanja je hvale vrijedna jer se danas veoma malo radi na preventivi kada je u pitanju oralna higijena. “Predstava za učenike je zabavna ali i edukativna, a što je najvažnije pozitivno je uticala na djecu. Ovim putem željela bih se zahvaliti dm-u za poziv i uspješnu saradnju”, dodala je dr. Grizelj.

Predstave i edukacije održane su u školama: OŠ Fra Jeronima Vladića, Ripci – općina Prozor – Rama; OŠ Crkvina, Bosanski Šamac; OŠ Fra Stjepana Vrljića, Sovići – općina Grude; OŠ Cazin 1, Cazin; JU Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama Los Rosales, Mostar; OŠ Brijesnica, općina Doboj Istok; OŠ Meša Selimović, Zenica; Peta osnovna škola Sokolovići, Sarajevo; OŠ Mehmedalija Mak Dizdar, Sarajevo.

Predstavnici škola pokazali su veliko zadovoljstvo što su bili dio ovog veoma važnog i korisnog projekta te su sigurni da će se na ovaj način kod mališana povećati svijest o važnosti pravilne i redovne oralne higijene kao jednog od najvećih preduslova za zdravlje cjelokupnog organizma.

Kampanju „Veseli zubići” svi zainteresovani mogu podržati do 6. juna 2015. godine kupovinom proizvoda dentalne higijene u dm prodavnicama u vrijednosti od 10 KM ili više, a u znak zahvalnosti na poklon ih očekuje dm ceker uljepšan nagrađenim dječijim crtežima. Na ovaj način dm kupci daju svoj doprinos donaciji pasti i četkica za zube mališanima u odgojno-obrazovnim institucijama, udruženjima i ustanovama za djecu bez roditeljskog staranja u Bosni i Hercegovini.