Najveći trgovački lanci u fashion & retail svijetu u Bosni i Hercegovini, Astra i Borovo, i ovu sezonu započinju velikim poslovnim poduhvatima, novim zvučnim imenima svjetske modne i dizajnerske scene. Prema riječima rukovoditeljice ove uspješne grupacije, dr.sc. Ismete Elezović, novu sezonu proljeće/ljeto 2019. svi brendovi pod okriljem Astra i Borovo grupacije obojili su mnoštvom intenzivnih, upečatljivih boja, tekstura, krojeva, čiji je zajednički imenilac elegancija, udobnost i kvalitet.

U bogatoj ponudi dostupnoj na preko 130 lokacija u Bosni i Hercegovini i putem online shopa www.astra.ba podjednako žene i muškarci će pronaći odjeću, obuću i asesoare svjetski poznatih modnih i dizajnerskih brendova kakvi su MaxMara – linije Weekend, Sportmax Code, Cube, Studio, Leisure – zatim Max&Co, Pennyblack, HUGO, BOSS, LIU•JO, Guess i Guess by Marciano, PINKO, Twinset, Escada, Desigual, Sisley, Geox, IMAC, Loriblu, Pretty Ballerinas, Fabi, Tamaris, S.Oliver, Igy&Co, Tosca Blu, NeroGiardini, Skechers, New Balance, Converse i L.Credi.

Istovremeno, zaštitno lice ove uspješne grupacije u decembru 2018. je postala Džejla Glavović, premda su Astra i Borovo saradnju s Džejlom i agencijom Swan Models Management započeli još prije dvije godine. Džejla je, kako su naveli iz grupacije, savršen „match” za ono što Astra i Borovo već dvije decenije grade na lokalnom tržištu: sinonim za profinjenost, ženstvenost, ljepotu, prestiž i bezvremensku simbiozu poslovnog i porodičnog, vatrenog i nedostižnog, nježnosti i urbanog duha.

U predstavljanju kolekcije za proljeće/ljeto 2019. godine, grupacija se postarala da proprati aktuelne trendove u kombiniranju materijala, dezena i boja, kao i u eksperimentiranju sa stilovima, inspirisana smjelošću današnjice i uticaju koji lokalni i svjetski influenceri imaju na društvo u cjelini. Među tim uticajima, najistaknutiji je svakako Street Style. Ulična moda postala je kulturni fenomen još u 20. stoljeću i još uvijek plijeni kao pristup stilu i modi baziran na individualizmu, a ne samo na aktuelnim modnim trendovima. Ženstveni komadi odjeće s popularnim dezenima, u kojima je naglašen osobni identitet, karakterišu ovaj modni izričaj.

Jedan od najzanimljivijih brendova za čiju su distribuciju na području Bosne i Hercegovine autorizirane samo ove dvije uspješne kompanije, svakako je Desigual. Desigual kolekcija proljeće/ljeto 2019, predstavljena sloganom „Color me“, svojim je kombinacijama krojeva i boja koje plijene intenzitetom zaista obojila Astra i Borovo Desigual monoshopove i cornere u multibrand prodavnicama širom zemlje. Ukoliko želite suknju koja leprša oko vas, zanimat će vas kolekcija za proljeće/ljeto 2019. LIU•JO i posebna forma koju stvaraju nabori na njihovim haljinama, a ako igrate na sigurno i želite biti u centru pažnje, haljine neonske boje brenda Escada će vam to i omogućiti.

Za koji god stil da se opredijelite, ne sumnjamo da ćete izgledati #astravagantno!