Vodeća svjetska kompanija za preradu i pakiranje hrane Tetra Pak predstavlja Tetra Prisma Aseptic – novu i jedinstvenu ambalažu sa osam strana, koja omogućuje lako držanje i sipanje, a s novim HeliCap zatvaračem otvaranje se vrši u samo jednom potezu.

Tetra Prisma Aseptic je ergonomično pakovanje dizajnirano da svima pristaje i odlično prijanja u ruci dok aktivira vaša osjetila kao nijedna druga ambalaža, a od sada u njoj možete probati i svoj omiljeni brend soka TO, proizvod kompanije Stanić Beverages.

Kompanija Stanić Beverages nedavno je svečano otvorila fabriku za proizvodnju sokova i napitaka, koja će biti proizvodni centar za portfolio brendova Juicy i TO za Bosnu i Hercegovinu i ostala tržišta u širem regionu. Vrijednost investicije ove kompanije u nove proizvodne kapacitete iznosi 6,1 milion eura, a nova fabrika opremljena je modernom proizvodnom Tetra Pak tehnologijom, koja garantuje najviše standarde kvalitete proizvoda.

Tetra Prisma Aseptic ambalaža je prva ambalaža ovog tipa na tržištu Bosne i Hercegovine, a sa svojim novim zatvaračem – HeliCap 27, funkcioniše po sličnom principu kao i prethodni. Inovacija se sastoji u tome da je folija sada integralna sa ambalažom i cijepa se pri prvom otvaranju. Naime, zupci koji se nalaze sa unutarnje strane novog zatvarača, spiralnim pokretom na dolje presjecaju zaštitnu foliju, omogućujući da sada, uz manje napora, potrošači otvore svoj omiljeni proizvod u samo jednom potezu. HeliCap 27 zatvarač odlično prijanja, garantuje otvaranje bez napora, a istovremeno pruža dovoljno otpora tako da potrošač lako može primjetiti kada je zaštitni prsten na zatvaraču prvi put prekinut.

Kao i svi drugi Tetra Pak proizvodi, Tetra Prisma Aseptic je pakovanje koje pozitivno utiče na okoliš, jer je sačinjen od 73% obnovljivog materijala. Ova ambalaža posjeduje FSC™ (Savjet za upravljanje šumama) certifikat, koji garantuje da drvna vlakna koja se koriste za njenu proizvodnju dolaze iz kontrolisanih izvora i šuma kojima se odgovorno upravlja.

Poštujući tradiciju da Tetra Pak “štiti šta je dobro”, ali i čini proizvode dostupnim svuda u svijetu uz konstantna unapređenja, Tetra Prisma Aseptic ambalaža je vaš najbolji saveznik u konzumaciji i uživanju za stolom.