Emitovanje nove regionalne hit serije “Konak kod Hilmije” na TOP kanalu počinje 7. maja, a danas je održana novinarska projekcija prve dvije epizode ove humoristične serije iz koprodukcije Davora Pušića i Nebojše Garića.

S novinarkama i novinarima su se družili glumice i glumci Emir Hadžihafizbegović, Tarik Filipović, Marko Cindrić, Bojan Perić, Milena Vasić, Darko Tomović, Ivana Dudić, producenti i scenarističko-rediteljski duo Feđa Isović i Elmir Jukić, čija je hit serija “Lud, zbunjen, normalan” bila jedna od najgledanijih regionalnih ostvarenja.

„U “Konaku kod Hilmije” sve je moguće. Istorija je samo okvir za priču, a ne striktna faktografska obaveza. Gledaocima nudimo naš najjači adut – humor. Ovoga puta to je dinamična, sjajno glumljena, po tematici i likovima vrlo netipična situacijska komedija u kojoj smo okupili izuzetnu glumačku ekipu. Za nas je bio veliki izazov biti dio tako značajnog medijskog projekta kao što je United Media. Jedva čekamo reakciju publike jer se, zapravo, pričajući priču iz 1941. godine, poigravamo sa sadašnjošću“, istaknuo je reditelj serije, Elmir Jukić.

„Trudimo se da našim gledaocima omogućimo uživanje u novitetima. A TOP kanal je pravo mesto za to. Zbog toga nas posebno raduje što smo za njih pripremili ovu vrhunsku domaću humorističnu seriju! Posebno je zadovoljstvo jer izlazi iz „kuhinje“ dokazanih autora komedija koje svi sa užitkom gledaju“,  istakla je Aleksandra Subotić, direktorica United Medije.

Serija “Konak kod Hilmije” vratiće nas u vrijeme okupiranog Sarajeva za vrijeme Drugog svjetskog rata. U taj konak navraćaju svi: od komunističkih ilegalaca, ustaša, četnika, vojnika handžar divizije, pa sve do njemačkih vojnika i komandanta grada Štumbafirera Šilinga. Oni jedni drugima ispred nosa kuju zavjere u kojima nacionalne tenzije postaju manje bitne od ličnog materijalnog interesa. Radnju će dodatno začiniti i dvojica rudara, partizanski ilegalaci sakiveni u podrumu konaka, koji imaju zadatak da iskopaju tunel do njemačkog skladišta oružja.

Prevrtljivog vlasnika konaka igra Emir Hadžihafizbegović, a pored njega u glavnim ulogama imaćemo priliku da gledamo i Tarika Filipovića, Bojana Perića, Milenu Vasić, Darka Tomovića, Marka Cindrića, Ilira Tafu, zatim generaciju mladih glumica i glumaca kao što su Marija Pikić, Igor Skvarica, Emir Zumbul Kampetanović, Adnan Omerović, Rijad Gvozden i Dino Sarija, ali i mnoge druge proslavljene glumice i glumce sa ex YU prostora.

TOP kanal emituje se u Srbiji, BiH, Makedoniji, Crnoj Gori, na SBB-u, Telemachu, Total TV-u, D3i,  a može da ga prati i naša dijaspora preko NetTV Plusa već u osnovnom paketu, kao i preko EON platforme.