U čarobnoj bašti sarajevskog restorana Libertas krajem oktobra je upriličeno predstavljanje kolekcije jesen/zima trgovinskih kompanija Astra i Borovo Runway – new collection 2018. Ovaj događaj se već tradicionalno održava s ciljem upoznavanja javnosti sa trendovima svjetskih modnih i dizajnerskih kuća.

Gošće i gosti tom prilikom su mogli pogledati novu kolekciju modne kuće MaxMara i njenih brandova: Weekend, Studio i SpxMax Code, gdje se posjetiocima obratio predstavnik MaxMara grupacije Giacomo Bertolini, koji je ovom prilikom istakao zadovoljstvo u saradnji sa ovim uspješnim bosanskohercegovačkim partnerom, te izrazio namjeru nastavka i proširenja saradnje u budućnosti.

Posjetiteljke i posjetioci su imali priliku vidjeti najnovije trendove iz svijeta mode, velikih svjetskih imena: MaxMara Weekend, Studio, SpxMax Code, Boss, Hugo, Pennyblack, Max&Co., Escada, Twinset, Pinko, LIU·JO, Guess, Guess by Marciano, Sisley i Desigual, koje je uspješna grupacija Astra i Borovo na velika vrata uvela na bosanskohercegovačko tržište.

Organizatori su u predstavljanju Runway – new collection 2018 posebnu pažnju posvetili prirodnim materijalima, fantastičnim spojevima boja, tekstura, dezena i krojeva, koji su ove sezone preplavili modnu scenu, a koje bosanskohercegovački kupci mogu pronaći u specijaliziranim trgovinama grupacije Astra i Borovo.