Novi Opel Grandland opremljen je revolucionarnom tehnologijom i sistemima pomoći vozaču koji vožnju čine udobnijom, jednostavnijom i, najvažnije, sigurnijom. Jedna je od tih tehnologija je sistem Night Vision, koji je posebno koristan sada u zimi, kada je vani mračnije i vidljivost je slabija.

Novi Opel Grandland spaja čisti dizajn s vrhunskim tehnologijama. Novi Opel Vizor je lice marke koje privlači poglede, ali i pametno integriše inovativne sisteme te ih čini gotovo nevidljivim golom oku. Na taj način besprijekorno ujedinjuje dizajn i tehnologiju.

Jedan od tih inovativnih sistema je i Night Vision, koji se premijerno pojavljuje u novom Grandlandu.

https://www.youtube.com/watch?v=djieXHE9iBM&feature=emb_logo

Infracrvena kamera skrivena ispod Opel Vizora poboljšava sigurnost tokom noćne vožnje, posebno na slabo osvjetljenim cestama kao što su seoski ili šumski putevi. Night Vision prepoznaje ljude i životinje do 100 metara ispred Grandlanda, i to na temelju razlike temperature u odnosu na okruženje. Čim kamera prepozna pješaka, biciklista ili životinju uz rub ceste, njihov se položaj prikazuje na centru za informiranje vozača od dvanaest inča na digitalnoj ploči s instrumentima Pure Panel.

Osoba ili životinja koja se nalazi ispred vozila istaknuta je po boji i može se jasno razabrati u odnosu na okruženje. S pomoću ovog sistema (koji je u Njemačkoj dostupan za linije modela Ultimate i Business Elegance) vozači Grandlanda mogu prepoznati potencijalno opasne situacije prije nego što se one dogode, u ključnim trenucima, i prilagoditi svoju brzinu ili pravovremeno poduzeti korake za izbjegavanje nezgode.

Sistem Night Vision u novom Grandlandu dostupan je u kombinaciji s automatskim IntelliLux LED Pixel svjetlima. Iza Opel Vizora integrirana je i tehnologija osvjetljenja koja sadrži 168 LED elemenata – 84 za svako prednje svjetlo – koji pružaju besprijekorno prilagođavanje snopa svjetla sukladno situaciji u vožnji i okolini, bez zasljepljivanja ostalih sudionika u saobraćaju.

Pomoću matrične funkcije precizno se ističu nadolazeći sudionici u saobraćaju, i to u nekoliko milisekundi, a ostala područja ostaju u potpunosti osvjetljena snopom svjetla. Ova dva sistema zajedno pružaju dvostruku sigurnost, pretvaraju noć u dan i garantuju opuštenost u svakom trenutku tokom vožnje, čak i u lošim svjetlosnim uslovima.