Vi, da, Vi! Ako imate:

CIPS, kopiju lične, dvije fotografije, taksu za izdavanje potvrde, kopiju vozačke dozvole, izjavu o nekažnjavanju, pasoš, kopiju pasoša, izjavu da niste na listi Haškog tribunala, ovjerenu kopiju Potvrde o životu i namjeravate napustiti Bosnu i Hercegovinu, prvo dođite u Sarajevski ratni teatar SARTR na premijeru predstave Jedvanosimsoboakalomistobo.

A i Vi, da i Vi  koji ostajete u Bosni i Hercegovini budite i  dalje sa nama.

Premijerenom izvedbom predstave Jedvanosimsoboakalomistobo  19. oktobra 2017. godine SARTR će početi novu, 26. umjetničku sezonu.

Autorica i autor teksta su Nejra Babić i Aleš Kurt, koji je ujedno i reditelj predstave. Muziku potpisuju Damir Nevesinjac i Basheskia, scenografiju Vedran Hrustanović, kostimografiju Melisa Musić Ajkunić, a u predstavi igraju Mirela Lambić, Maja Salkić, Ana Mia Milić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Davor Sabo, Saša Krmpotić, Lejla Čaušević.

Reprizna igranja najavljena su za 20, 21, 28. i 30. oktobar u 20 sati.

Predstava je realizovana u okviru projekta Kofer za sjećanja Studija lutkarstva Sarajevo kojeg podržava Vlada Švicarske.

Cijena ulaznice za premijeru i reprize iznosi 15 KM, i može se rezervisati pozivom na 033/ 664 070 ili slanjem poruke na Facebook page Sarajevskog ratnog teatra.