U Sarajevu je predstavljena nova Opel Insignia Grand Sport, a bosanskohercegovačke novinarke i novinari iskoristili su jedinstvenu priliku da prvi u regiji isprobaju novi Opelov model vozeći se od Sarajeva do Vlašića.

Na predstavljanju Insignije Grand Sport, Opel je predstavio i svoju novu brand ambasadoricu, Džejlu Glavović, uspješnu bosanskohercegovačku manekenku i vlasnicu modne agencije.

Novu Opel Insigniju krasi sportska elegancija velikog kupea, dok je njena posve nova arhitektura čini beskompromisno prostranom i istinski zabavnom za vožnju, dok nudi iznimne karakteristike povezane sa sigurnošću i udobnošću, baš kao što se i očekuje od modela s vrha ponude.

Druga generacija Insignije impresionira svojim predivnim vanjskim linijama i vrhunskom atmosferom wellnessa iznutra, a nudi i najširu lepezu inteligentnih tehnologija – od trendovskih prednjih svjetala Opel IntelliLux LED® Matrix i vrlo profinjenog sistema pogona na sve točkove s vektorskom raspodjelom okretnog momenta do ultramodernih sistema pomoći namijenjenih vozaču ili vozačici i naprednog projekcijskog zaslona.

Insignia dolazi i s prvoklasnim mogućnostima povezivanja tipičnima za Opel s integracijom s pametnim telefonima, koje sada nude novu karakteristiku u okviru servisa Opel OnStar – ličnog pomoćnika koji omogućuje putnicima u Insigniji da rezervišu hotelske sobe i traže parkiranje uz pomoć OnStar savjetnika.

Ukupno gledajući, nova Insignia zadivljuje visokim nivoom agilnosti i preciznosti u vožnji, većom prostranošću i vrhunskim omjerom cijene i performansi koja je sada, više nego ikad prije, čini konkurencijom pred kojom treba strepiti, čak i za modele premium robnih marki.

Zajedno s novom generacijom turbo motora, za 175 kilograma manjom masom od prethodnog modela, vitkijim izgledom i nižim položajem sjedenja, nova Insignia Grand Sport agilnija je nego ikad prije i nudi izvanredno direktno i zadovoljavajuće iskustvo vožnje.

“Opel je novom Insignijom Grand Sport još jednom pogodio ‘u sridu’. Nijedan drugi automobil u Insignijinoj klasi ne može se pohvaliti tolikim brojem ultramodernih tehnologija. Učinili smo je laganom, agilnom i izvanredno zabavnom za vožnju. A naši su joj dizajneri podarili iznimnu kombinaciju elegancije i sportskog duha kojoj će zavidjeti i automobili iz viših klasa i s višim cijenama”, rekao je glavni izvršni direktor Opela dr. Karl-Thomas Neumann.

Posvećenost i najmanjim detaljima primjetna je i u unutrašnjosti nove Insignije. Kao eksterijer, i kokpit jasno odražava Opelovu dizajnersku filozofiju prema kojoj umjetnička skulpturalnost susreće njemačku preciznost. Vozač koji sjedi niže nego u prethodnom modelu, pa je tako bolje integriran s vozilom i može uživati u sportskijem, direktnijem i intenzivnijem iskustvu vožnje.

Zapremina prtljažnika Insignije Grand Sport od 490 do 1450 litara je impresivna, a izvrsnu vidljivost pruža opcionalni panoramski krovni prozor dimenzija 1400 x 860 mm koji se proteže iznad glava putnika na stražnjoj klupi. Testovi provedeni u skladu s WLTP voznim ciklusom pokazuju da je potrošnja goriva za motore veće zapremine dostupne s novom Insignijom od 3 do 10 % manja nego kod varijanti prošle generacije.