Opel proširuje svoje aktivnosti na području utrka modificiranih cestovnih automobila. Na temelju nove Astre, koja će imati svjetsku premijeru na Frankfurtskom sajmu automobila (IAA-u) ovog septembra, odjel automobilizma proizvođača iz Rüsselsheima razvija modificirani cestovni automobil za utrke usklađen s aktualnim odredbama natjecanja TCR series za nacionalne i međunarodne amaterske utrke.

TCR series uveden je 2015. i temelji se na konceptu triju stupova koji uključuje nacionalna i kontinentalna prvenstva uz globalnu utrku TCR International Series– pri čemu svi imaju posve iste tehničke odredbe. Stoga se TCR vozilo može koristiti širom svijeta bez dodatnih tehničkih modifikacija. Dvolitarski turbo motori imaju snagu od 330 KS i maksimalni okretni moment od 410 Nm.

“Utrke modificiranih cestovnih automobila uvijek su bile važne za Opel. Filozofija novog natjecanja TCR series odgovara našoj ideji amaterskih utrka. Želimo ponuditi ambicioznim timovima u privatnom vlasništvu platformu za uzbudljiv sport uz razumne troškove“, rekla je glavna direktorica marketinga Opel grupe, Tina Müller.

Opel Astra TCR trenutno je u razvoju i njene će tehničke specifikacije biti objavljene nešto kasnije. Početak testiranja novog modificiranog trkaćeg automobila planiran je za oktobar.