Sarajevo se upisalo na listu svjetskih metropola u kojima se redovno održavaju Nike treninzi za žene. Ženski trening održan je 4. juna u Avalon Sports & Health Clubu, a učesnice su uz pomoć Nike trenera izvodile vježbe sa NTC aplikacije.

Nike + NTC, profesionani trener koji pomjera granice, revolucionarna je aplikacija za mobilne uređaje koja omogućava povezivanje više od 65 miliona žena širom svijeta koje se bave fitnesom i omogućava da apsolutno svaka od njih ostvari svoj puni potencijal uz svog sopstvenog profesionalnog trenera.

NTC aplikacija svim korisnicima omogućava da se pridržavaju i istraju u svojoj misiji putem prilagođenih vježbi, višesedmičnih programa i iscrpnih motivišućih savjeta trenera, profesionalnih sportistkinja poput Marije Šarapove i Serene Williams kao i svjetskih muzičkih senzacija, Jessie J i Ellie Goulding, koje su prepoznale mogućnost i značaj ove aplikacije i priključile se akciji ženskog treninga.

Kako sav naporan rad zaslužuje priznanje, tako je i najveća novina Nike + NTC App-a što omogućava svim korisnicama da ostvarene rezultate razmjenjuju sa drugim članicama NTC zajednice, ostvaruju poene i postavljaju rekorde koji djeluju motivišuće i utiču na korisnice da se još više posvete vježbanju.

Nike je u Bosni i Hercegovini oformio tim profesionalnih trenera i trenerica na čelu sa Lejlom Šebić koji će u narednom periodu promovisati ovu aplikaciju i tipove treninga.

Lejla Šebić se vježbama iz Nike NTC pobrinula da Avalon bude ispunjen sportskom atmosferom i pozitivnom energijom. Podršku ovom događaju koji promoviše vježbanje i zdrav način života dale su i poznate ličnosti.

Sarajevo je održavanjem ovakvog sportskog događaja postao prvi u nizu gradova u našem regionu gdje je predstavljena N+TC aplikacija.