Na osnovu istraživanja koje je trajalo preko 25 godina, na svim nivoima košarke, Nike je sa zadovoljstvom predstavio NBA košarkaške dresove za sezonu 2017/18. Nike je ponovnim dolaskom u NBA podigao dizajn košarkaških dresova na vrhunski nivo koristeći 3D mape tijela igrača. Istraživanja su omogućila Nike dizajnerima da naprave značajne promjene u težini i sklopu dresova obraćajući posebnu pažnju na omogućavanje pokretljivosti.

Povratne informacije od NBA igrača koji su testirali ranije verzije dresova odvele su Nike korak dalje u evoluciji dizajna na način koji uključuje promjenu u dizajnu i strukturi materijala dresa, kako bi se sportistima omogućila što bolja fleksibilnost i udobnost tokom utakmice. “Mentalna prednost koja se kreira kod igrača zbog kvalitetne uniforme je neprocjenjiva. Činjenica da je Nike slušao naše povratne informacije prilikom kreiranja dresova govori o njihovoj veličini”, oduševljeno je rekao Kyrie Irving, igrač Boston Celticsa.

Najznačajnije promjene su izvršene na ramenom dijelu dresova gdje je promijenjena konstrukcija kako bi igračima omogućila slobodnije kretanje. Pored toga, dres je sačinjen od recikliranog poliestera što dokazuje posvećenost brenda Nike održivom razvoju, a istovremeno omogućava uklanjanje vlage za čak 30% brže od trenutnih NBA uniformi.

“Kada izgledaš i osjećaš se dobro, onda i igraš dobro. Dobrodošla je svaka vrsta konkurencije koja donosi prednosti, a novi Nike dresovi su odraz informacija koje smo mi pružili”, rekao je Draymond Green, igrač Golden State Warriorsa, ne krijući zadovoljstvo.

Vrhunski kvalitet NBA dresova nije sve što je Nike pripremio za vas. Svi ljubitelji košarke sad imaju mogućnost da preko NikeConnect aplikacije pristupe nevjerovatnim proizvodima, prilagođenim sadržajima i ekskluzivnom iskustvima pomoću NIkeConnect logotipa koji se nalazi na dresu. Sve što trebate uraditi je da nabavite svoj Nike NBA dres, preuzmete i pokrenete NikeConnect aplikaciju, uključite NFC prenos, te prislonite telefon na NikeConnect logotip na dresu i na taj način se prijavite na svoj Nikeplus nalog.

Budite među prvima koji će koristeći NikeConnect tehnologiju pristupiti NBA sadržaju kroz interakciju s odjećom i uđite u svijet NBA lige u realnom vremenu. Nove dresove i kolekciju NBA klubova Cleavlend Cavaliers i Golden State Warriors pronađite u Sport Vision multibrend radnjama u Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli ili u online shopu na www.sportvision.ba.