Predstava nastala u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra i udruženja Kontakt Nigdje nikog nemam u režiji Albana Ukaja, a rađena po tekstu Edwarda Bonda ponovo će se igrati na sceni SARTR-a 28. i 29. marta u 20h.

U predstavi učestvuju Snežana Bogićević, Jasenko Pašić i Alban Ukaj te muzički dvojac Basheskia & EQ. Dramaturgiju potpisuje Bojana Vidosavljević, muziku Basheskia & EQ, scenografiju Mirna Ler, kostimografiju Lena Samardžić, video Emina Kujundžić, dizajn Đorđe Jovanović, a fotografiju Velija Hasanbegović.

Radnja drame Nigdje nikog nemam postavljena je u postapokaliptično društvo gdje su emocije, sjećanja i empatija zabranjene. Autorski tim fokus predstave usmjerava na negiranje genocida, kolektivnu krivicu, veličanje ratnih zločinaca i odbijanje suočavanja sa prošlošću.

“Verujem da je i Edward Bond u strepnji za bolju budućnost pisao ovaj Orvelovski komad. Pisao ga je da upozori svoje gledaoce šta ih čeka ako se opuste i prepuste svoju volju nekom diktatoru! Jer diktatura je način života i to je i vjera i škola i porodica i umjetnost i znanje i zdravlje i vojska… I šta sve ne!

Diktatura je diktatura u svemu!

Toga se plašio Bond kada je ovo djelo pisao i pokušao da nas upozori da se ne damo zavesti slatkim pričama nego da se uzdamo u svoj sistem zaključivanja i da ga što više usavršavamo. Govori se o strahu malograđana, govori se o bolesti odnosa u kući i porodici, o bolesti odnosa u muško-ženskoj komunikaciji! Govori se o strahu pred autoritetom koji krnji svaki korak ka komunikaciji“, riječ je redatelja Ukaja.

Ulaznice za predstavu se mogu rezervisati putem Facebooka ili telefona 033/664- 070 svakog radnog dana od 10 do 15 sati, a karte možete kupiti  i direktno na blagajni SARTR-a u istom terminu i prije izvedbi od 18 sati.