Završeno je četvrto izdanje Fresh Wave Festivala, koji se dešavao na platou ispred banjalučke tvrđave Kastel, a gdje su ljubitelji elektronske muzike imali priliku uživati u raznim izvođačima na dvije bine.

Festival je otvorio Cristian Varela, Španac koji više od dvije decenije putuje svijetom stvarajući i puštajući beskompromisni techno, rušeći predrasude i tresući plesne podijume. A tu su bili i sjajni Roger Sanchez, Tomcraft, Uto Karem, Marko Nastić, Mladen Tomić, ali i house dvojac iz Grčke, Bang La Decks.

Najširi osmijesi, najluđa odjeća i vrhunska zabava bili su dio i ovogodišnjeg, neponovljivog Fresh Wave Festivala elektronske muzike i pravog festivalskog duha uz neizostavnu Jäger Zonu, koja se nalazila u blizini Main Stagea i gdje su svi posjetitelji imali mogućnost svirati Jäger bubnjeve, okušati se u stonom fudbalu i popiti ledeno hladan Jägermeister iz malih festivalskih boca, tzv. minijatura od 0,02 L.

Rasplesanoj masi se u nekoliko navrata pridružio i jedan specijalni Jägermeisterov gost, jelen, koji je neobičnom maskom koja svijetli u mraku, visokim rogovima i zavidnim torzom privlačio pažnju svih prisutnih gostiju i bliceva fotoaparata.

Ispred Jäger Zone, posjetioci su mogli uživati u kreiranju instalacije vrsne umjetnice koja već neko vrijeme sarađuje s Jägermeisterom BIH. Kreiranje instalacije je trajalo tokom tri noći, a kreirana je od svih popijenih boca Jägermeister pića na festivalu.