U prepunoj koncertnoj dvorani zagrebačke Tvornice kulture, održan je koncert Damira Imamovića i njegovog Sevdah Takht-a. Nakon nedavnih koncerata, održanih za odabranu publiku  Beograda i Ljubljane, ovaj trio predstavio je publici nastavak tradicije sevdaha, odnosno spajanje različitih svjetova: istoka i zapada, melodije i harmonije, novih i starih ritmova.

Damir Imamović Sevdah Takht prvi put se predstavio zagrebačkoj publici prije dvije godine u istom prostoru. Od tada, nastupali su na nekim od najvažnijih evropskih festivala, ostvarili saradnju sa muzičarima svjetskog glasa, a sada intenzivno rade na pripremi novog CD-a. Upravo dio tih iskustava i novih sadržaja donijeli su oduševljenim ljubiteljima ovog muzičkog pravca.

Nakon uspješne dvosatne izvedbe Imamović je rekao: „Izuzetno mi je drago vidjeti da smo tokom godina stvorili svoju publiku, što je značajno za naš rad i sevdah općenito. Večeras su u našem nastupu uživali stariji ljubitelji sevdaha, mlađi ljubitelji jazza, evropske klasike, kao i world musica, što nam govori da naš način istraživanja i interpretacije sevdaha osvaja različite generacije koje prepoznaju kvalitet, rad i posvećenost Sevdah Takhta.“

Osim Damira Imamovića, Sevdah Takht čine i Nenad Kovačić, perkusionist i istraživač afričkih i balkanskim ritmovima, te Ivan Mihajlović, jedan od najzanimljivijih mladih bassista i autora na beogradskoj muzičkoj sceni.