Nagrađivana televizijska komedija “Orange is the New Black”, odnosno “Narandžasta je nova crna” vratit će se na male ekrane 12. juna, saopštila je produkcijska kuća Netflix, koja stoji iza ove uspješnice.

Milioni gledalaca širom svijeta zasigurno s nestrpljenjem čekaju treću sezonu serije koja prati zatvorske avanture Piper Chapman, kao i njenih “cimerki”. Glumice koje igraju glavne uloge u seriji, Taylor Schiling i Laura Prepon, nosit će i treću sezonu, potvrđeno je iz Netflixa.

Zanimljivost ove serije u odnosu na mnoge druge čija se popularnost posljednjih godina neslućenom brzinom proširila čitavim svijetom je u tome što je rađena prema istinitoj priči.

Stvarna junakinja priče, diplomantica prestižnog koledža Smith, Piper Kerman, je 1993. godine zaljubila se u pustolovku s kojom je proputovala svijet ali i upala u njeno “loše društvo” i pristala da na letu od Chicaga do Bruxellesa prošverca kofer s novcem zarađenim preprodajom droge. I taman kad je veze sa lošim društvom ostavila iza sebe i zaboravila na poigravanje sa zakonom, njena nekadašnja partnerica je uhapšena, a policajcima je otkrila i svoje veze s Piper. Piper je tako 1998. godine osuđena na 15 mjeseci zatvora, koje je nekoliko godina kasnije i odslužila u zatvoru Danbury u Connecticutu.

Serija prati njene dogodovštine iz zatvora, o kojima je Kerman napisala istoimenu knjigu, objavljenu 2010. godine, a kritičari vjeruju da je izuzetnu popularnost stekla time što je prvi put u žižu zbivanja postavila svakodnevicu u ženskoj kaznionici.