Četvrti In Horeca međunarodni sajam, održan 14. juna u Sarajevu, donio je bogatu ponudu iz oblasti ugostiteljstva. Tokom dvodnevnog sajma, posjetiteljkama i posjetiocima je prezentirana inovativna i zanimljiva ponuda iz oblasti ugostiteljstva i ugostiteljske opreme.

G3 portfolio ove je godine donio nekoliko noviteta. Vodeći premium njemački biljni liker Jägermeister predstavio se u novom ruhu – ICE COOL Packu. Kompaktno pakovanje i nelomljiva ambalaža obradovaće ljubiteljice i ljubitelje ovog pića. Pored novog Jägermeister pakovanja, G3 SPIRITS je predstavio još jednog člana Mast Jägermeister porodice – Gin Sul, craft gin koji dolazi iz male njemačke destilerije osnovane 2014. godine, sa sjedištem u Alton distriktu. Osnivač destilerije Steven Garbe istakao je da je kao relativno mlada kompanija GIN SUL bio u potrazi za partnerom sa iskustvom, uspjehom i kvalitetom. „Sada imamo jedinstvenu, životnu priliku da učimo od najboljih“, izjavio je Steven.

Pored premium alkoholnih pića, novitet portfolia kompanije G3 Spirits čini impresivan popis pjenušavih vina. Pop Up bar na ovogodišnjem sajmu posjetiteljkama i posjetiocima je ponudio da kušaju neka od najpoznatijih pjenušaca na svijetu, a neka od njih se po prvi put nalaze i na našem tržištu.

Bottega Gold – Prosecco atraktivnog izgleda i bogatog okusa, kao i Mionetto – Prosecco koji slovi za najprodavaniji proseco na svijetu, zagolicali su nepca, a pored toga prisutni su mogli probati i Torley mađarsko pjenušavo vino, koje nam dolazi iz jedne od najstarijih mađarskih vinarija. Ljubiteljice i ljubitelji bezalkoholnog osvježenja mogli su uživati u novom okusu premium tonika Thomas Henry – Mangu ili se sa barmenima posavjetovati kako ga ukomponirati u ukusne koktele.

Bogat i zanimljiv program Confest In Horeca sajma ugostiteljstva i ugostiteljske opreme je pored bogate i raznovrsne ponude izlagača donio niz edukativnih workshopova i prezetacija brendova čime je pokazao inovativnost, modernost i bogatstvo ponude naše zemlje kada je ova branša u pitanju.