Na koncertu Darka Rundeka u sarajevskom Domu Mladih, pod sponzorstvom Karlovačkog, uručene su nagrade bendovima nagradnog takmičenja Karlovačko Rock Off, na koje su se mogli prijaviti svi mladi neafirmisani bendovi, s autorskim pjesmama, koji nemaju objavljena više od tri diskografska albuma.

Projekat je pokrenut s idejom promocije novih talentovanih muzičkih zvijezda, a stručni žiri u sastavu Sejo Sexon, Edo Majka, Maya Sar, Nedžad Merdžanović i Almas Smajlović imao je pune ruke posla, jer se na takmičenje prijavilo više od 50 bendova. Nagrade je ispred kompanije Boreas d.o.o. uručio izvršni direktor marketinga Alen Pecirep.

Pobjednički bend po ocjeni stručnog žirija je Strava škola, sarajevski hip hop bend koji na sceni postoji od 2009. godine, a na ovom takmičenju je osvojio nagradu od 5.000 KM te nastup na festivalu Karlovačko Rock Off u Zagrebu gdje će se predstaviti hrvatskoj publici.

Drugi pobjednički band sa najviše glasova publike je Floridus koji dolazi iz Mostara, a osvojili su nagradu od 3.000 KM.

Čestitamo pobjednicima takmičenja Karlovačko Rock Off i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu.

Jedna je legenda, a sve ostalo su priče. Karlovačko.