U organizaciji marketing agencije Altermedia i magazina InHoReCa, 8. i 9. maja 2018. godine, u privrednom centru Skenderija u Sarajevu, održat će se prvi InHoReCa Confest, jedinstven spoj sajma, festivala i konferencije. Tako će sajam biti upotpunjen zanimljivim predavanjima mnogih uglednih stručnjakinja i stručnjaka, kao i zanimljivim panel diskusijama, te degustacijama, prezentacijama i zabavnim sadržajima.

Na festivalu će se održati promocije nekih od najvećih domaćih i regionalnih kompanija, hotela, motela, restorana i turističkih zajednica, na kojima će turističke radnice i radnici, ugostiteljski obrtnici, ali i svi oni koji se žele okušati u ovom zanimljivom poslu, moći proširiti svoja znanja i iskustva.

InHoReCa Confest ugostit će vrhunske stručnjakinje i stručnjake iz HoReCa industrije, a jedan od njih je svakako i Lukša Jakobušić, vlasnik Hotela ONE Suite iz Dubrovnika, koji je od strane International Hospitality Awards proglašen za najbolji novootvoreni hotel u istočnoj i centralnoj Evropi.

Jakobušić će primjere dobre prakse pokazati „iz prve ruke“, a naglasak njegovog predavanja bit će na digitalnoj transformaciji u službi gosta, odnosno kako se odvija uspješno planiranje, razvoj i otvaranje uspješnog hotela.

Jedinstvenost ONE Suite hotela je i vlastita mobilna aplikacija prikladna za sve pametne uređaje putem koje gosti mogu otvarati vrata sobe, naručivati u sobu, komunicirati s osobljem hotela, otvarati garažu, pristupati bazenu ili teretani, planirati i bookirati izlete, snalaziti se na svim lokalnim rekreacijskim rutama uz pomoć GPS-a. Ovo je jedinstvena priča koja će, vjerujemo, biti potpuno nadahnuće, kako turističkim radnicama i radnicima, tako i gošćama i gostima, ljubiteljicama i ljubiteljima turizma.

Šta je to što se mora uraditi u restoranima da bi postigli taj neophodni jedinstven ambijent i ugođaj za svaku gošću ili gosta koji će poželjeti da se vrati? Da li da se držimo tradicije, odnosno koliko da je implementiramo u gradnju hotela i restorana i kakav je to dizajn koji će oduševiti gošće i goste, govorit će nam istaknuti arhitekta Amir Vuk iz Studija Zec.

Prvog dana festivala, prisutne će zaintrigirati tema turizam u Kantonu Sarajevo. Aktivnosti Turističke zajednice Kantona Sarajevo su posljednjih godina veoma zapažene, a kakvo je pozicioniranje našeg tržišta u regiji i šta se čini na promociji ne samo Kantona Sarajevo, nego i Bosne i Hercegovine, govorit će predsjednik Turističke zajednice KS Nermin Muzur.

Vjerujemo da će veliku pažnju posjetitelja privući tema o vinu i hrani. Pored degustacije vina i hrane, razgovarat će se o ukusima gostiju koji dolaze u naš region, da li su gosti upoznati kako se konzumira kvalitetno vino, koja vrsta vina idu za velike hotele, te da li se zdravo hranimo i da li nabavljamo kvalitetnu i eko hranu…

Treba napomenuti da će InHoReCa Confest biti organiziran u dvije cjeline, prijepodnevnu kada su planirane konferencije, panel diskusije i stručna predavanja, dok će drugi dio dana biti posvećen degustacijama mnogobrojnih delicija, koje izlagači pripremaju za sve posjetioce, te druženjima i networkingu. Tako će posjetiteljke i posjetioci imati priliku prisustvovati Gastro Forumu i Bear & Spirits Show na kojem će moći uživati u zanimljivim gastro prezentacijama bh. kuhara uz Priliku Plus,  GastroID i Menprom, dok će se Udruženje barmena ICE pobrinuti da svi posjetioci kušaju vrhunske koktele i uživaju u show koji su spremili.

Ulaz na InHoReCa Confest je slobodan.