NVO Horizont će na Bjelašnici u subotu i nedjelju, 1. i 2. jula, organizovati četvrtu moto trku Days of Revenge u hard enduro disciplini.

Na trci će učestvovati preko 100 vozača iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Njemačke i naše zemlje, boreći se za titulu najboljeg i najbržeg vozača.

Gost ovogodišnje trke je jedan od najboljih vozača, višestruki  svjetski enduro prvak David  Knight. On će svoje  dugogodišnje iskustvo sa vozačima podijeliti kroz trodnevnu školu, gdje ce učesnici imati priliku da nauče razne tehnike i na taj način unaprijediti svoje znanje.

Trka se vozi u tri kategorije, “Expert”, “Hobby” i “Veteran”.

U subotu, 1. jula, održava se Prolog, odnosno specijalni test za vozače (krug sa prirodnim i vještačkim preprekama) i vozi se dva puta, ukoliko neko želi da popravi svoje vrijeme.

U nedjelju, 2. jula, slijedi finalno takmičenje i trka koja počinje u 10 sati. Vozi se izuzetno teška staza, koja se proteže na području olimpijskih planina Bjelašnice i Igmana na dužini od 50 kilometara, koju takmičari moraju završiti za pet sati.

Centralna dešavanja su ispred hotela Bjelašnica, Babin Do, gdje će posjetioci moći uživati u ovom sportu ali i u dobroj zabavi, uz lokalne DJ-eve.

Organizator će posjetioce trke na posebnim letcima obavijestiti o najboljim mjestima za gledanje trke i fotografisanje, a najbolju fotografiju će nagraditi vrijednom nagradom.

NVO Horizont poziva sve ljubitelje adrenalina i prirode da pogledaju najtežu hard enduro trku i svojim dolaskom uveličaju ovaj događaj.