Kompanija MSC Cruises je na ceremoniji podizanja zastave broda MSC Meraviglia, kojeg je izgradilo brodogradilište STX France, potpisala memorandum o razumijevanju kojim se potvrđuje izgradnja dva broda s pogonom na LNG prirodni plin, s mogućnošću izgradnje dodatna dva broda.

Četiri broda postat će klasa World Class kompanije MSC Cruises. Potpisivanju je prisustvovao predsjednik Francuske Republike Emmanuel Macron te ministar ekonomije u francuskoj vladi Bruno Le Maire.

Uz potpisivanje memoranduma MSC Cruises i STX France su predstavili neke od inovacija koje će biti ugrađene u nove brodove. Prije svega tu je potpuno nova generacija motora koje pokreće LNG (prirodni plin) kao i novi sistem obrade otpadnih voda.

Brodovi klase World Class bit će opremljeni sa 2.760 kabina i maksimalno će moći ugostiti 6.850 putnika, što je najveći kapacitet putnika na nekom brodu za kružna putovanja u svijetu. Brodovi će biti isporučeni 2022. i 2024. godine s opcijom dodatna dva 2025. i 2026. godine. Dužina brodova će biti 330 metara uz 47 metra širine.

Govoreći na ceremoniji podizanja zastave broda MSC Meraviglia, Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik kompanije MSC Cruises je izjavio: “Danas, nakon iskazivanja dobrodošlice brodu MSC Meraviglia, našem novom brodu koji označava prekretnicu i početak sljedeće faze našeg rasta, s oduševljenjem objavljujemo daljnje faze našeg desetogodišnjeg investicijskog rasta: klasu brodova World Class. Ovi novi brodovi produžit će naše partnerstvo s brodogradilištem STX France sve do 2026. godine te ćemo u tom razdoblju izgraditi čak sedam dodatnih inovativnih brodova”.

Futuristička klasa brodova World Class svoj oblik crpit će iz slova ‘Y’ koji će im omogućiti panoramski pogled na more i povećati udio balkonskih kabina. Pramčani oblik broda u slovu ‘G’ (vertikalno postavljen pod kutom od 90 stepeni) dizajniran je kako bi poboljšao stabilnost, hidrodinamiku te na kraju povećao udobnost putnika. Neke od ostalih inovacija su prostrana “porodična naselja” unutar broda, panoramska paluba na krmi i stakleni lounge bar pored bazena.