Mastercard i Sarajevo Film Festival su najavili produžetak saradnje i ovo će biti peta godina zaredom kako je Mastercard zlatni sponzor jednog od najznačajnijih evropskih filmskih festivala.

Tokom zadnje četiri godine, Mastercard je pripremao nebrojena iznenađenja posjetiteljkama i posjetiocima Festivala. Ove godine, pored iznenađenja, Mastercard je želio da uključi partnere u događaj, kao i da započne razgovor o tome kako gledati svijet drugim očima i koliko je značajan uticaj kina na naše živote.

„Značaj ovog događaja ga čini savršenim parom našoj viziji pružanja neprocjenjivih iskustava našim klijentima u Bosni i Hercegovini i šire. Radimo na poboljšavanju iskustava – od bržih, lakših i sigurnijih plaćanja do uvođenja inovacija u poslovanje i poklanjanja jedinstvenih iznenađenja vlasnicima kartica“, rekao je Amir Trokić, Account manager za Bosnu i Hercegovinu u kompaniji Mastercard, te izrazio svoje zadovoljstvo sa ovom produženom saradnjom: „Ponosni smo što smo sponzori Sarajevo Film Festivala, kao najvećeg i najznačajnijeg regionalnog filmskog događaja, petu godinu za redom. Mi u Mastercardu vjerujemo da su iskustva najbitnija i posvećeni smo pružanju jedinstvene prilike našim klijentima širom svijeta.“

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala, je rekao: „Pravo je zadovoljstvo biti podržan od strane jednog globalnog brenda kakav je Mastercard i biti na mapi svjetski poznatih festivala kao što su Cannes, Venecija ili Berlinale, koje također podržava Mastercard – kompanija koja ulaže u film, razumije važnost naših napora i umnogome doprinosi poboljšanju kvalitete Sarajevo Film Festivala kao značajnog kulturnog i društvenog događaja u regiji.“

Na događaju za medije na kojem je najavljen nastavak partnerstva Mastercarda i Sarajevo Film Festivala, novinarke i novinari su imali priliku da dožive jedinstveno iskustvo konferencije za štampu sa Damirom Šehanovićem kao moderatorom. U ugodnoj atmosferi kafea Meeting Point predstavljeno je 25 godina Sarajevo Film Festivala, kao i pet godina Mastercardove podrške, te su najavljene ovogodišnje aktivnosti.

25. Sarajevo Film Festival održat će se od 16. do 23. augusta 2019., pod pokroviteljstvom UNESCO-a.