Publika Sarajevskog ratnog teatra ponovo će imati priliku pogledati predstavu “Majstor i Margarita” u režiji Aleša Kurta, u petak, 13, subotu, 14. i subotu, 28. januara, u terminu od 20 sati.

Mihail Bulgakov je napisao osam verzija romana “Majstor i Margarita”, ali prva necenzurisana verzija  objavljena je  dvadeset sedam godina nakon njegove smrti u Frankfurtu 1967, a u SSSR-u tek 1973. godine. Bio je to uspjeh za pisca čija su djela čekala na crnoj listi staljinističkog režima i koji je u posljednjim sekundama svog života izgovorio rečenicu: „Neka znaju…Neka znaju!“

Sarajevski ratni teatar SARTR svoju umjetničku 25. sezonu započeo je predstavom inspirisanom ovim djelom i rađenom sa željom da saznajemo i prepoznajemo tragove Bulgakovljevog vremena u današnjem svijetu: Svijet je poludio. Laž je zamijenila istinu.

Dramatizacija i dramaturgija predstave povjerena je Dariju Bevandi i Benjaminu Hasiću. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš Selimović, muziku Zlatan Božuta, a koreografiju Samra Mlinar.

U predstavi učestvuje glumački ansambl SARTR-a: Selma Alispahić, Alban Ukaj, Snežana Bogićević, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Mirela Lambić, Maja Salkić, Ana-Mia Milić, Adnan Kreso i Mirsad Tuka kao gost.

Rezervacije ulaznica možete obaviti svaki dan od 10 do 16 sati pozivom na broj 033 664 070 ili slanjem poruke na Facebooku.