Publika Sarajevskog ratnog teatra ponovo će imati priliku pogledati predstavu “Majstor i Margarita”, koja je na repertoaru u utorak, 29. i srijedu 30. novembra, te u subotu, 3. i ponedjeljak 5. decembra, u terminu od 20 sati.

Sarajevski ratni teatar je svoju 25. umjetničku sezonu započeo predstavom koja je inspirisana Bulgakovljevim čuvenim djelom i rađena sa željom da saznajemo i prepoznajemo tragove Bulgakovljevog vremena u današnjem svijetu. Jer, svijet je poludio, a laž je zamijenila istinu.

Mihail Bulgakov je napisao osam verzija romana “Majstor i Margarita”, ali prva necenzurisana verzija  objavljena je dvadeset sedam godina nakon njegove smrti u Frankfurtu, 1967. U SSSR-u je svjetlo dana ugledala tek šest godina kasnije. Bio je to uspjeh za pisca čija su djela čekala na crnoj listi staljinističkog režima i koji je u posljednjim sekundama svog života izgovorio rečenicu: „Neka znaju… Neka znaju!“

U predstavi reditelja Aleša Kurta dramatizaciju i dramaturgiju potpisuju Dario Bevanda i Benjamin Hasić, kostimografiju Adisa Vatreš Selimović, koreografiju Samra Mlinar Mandić, a igraju Selma Alispahić, Alban Ukaj, Snežana Bogićević, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Mirela Lambić, Maja Salkić, Ana-Mia Milić, Adnan Kreso i Mirsad Tuka kao gost.

Ukoliko još niste pogledali “Majstora i Margaritu” na daskama Sarajevskog ratnog teatra, uvid u prizore iz predstave vam donosimo uz pomoć fotografija Velije Hasanbegovića.

Svoje ulaznice možete rezervisati svaki dan od 10 do 16 sati pozivom na broj 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Facebook profila.