Uskoro će tržište biti bogatije za još jedan filmski kanal, M1 Gold koji će gledateljima nuditi 24 sata filmskog programa, a na kojem će se prikazivati premium naslovi i filmovi novije produkcije.

Nakon što je 2014. godine u Bosni i Hercegovini i regiji pokrenut filmski kanal M1 Film, koji upravo slavi prvu godinu emitiranja, pokretanjem novog kanala želi se podići kvaliteta i raznovrsnost filmskog sadržaja na malim ekranima.

M1 Gold pružit će puno dobre zabave uz kino hitove kao što su “Uzvišenost” (Transcendence) s Johnnyjem Deppom i Morganom Freemanom, “Zatočene” (Prisoners) s Hughom Jackmanom i Jakeom Gyllenhaalom, “Philomena” (Philomena) s Judi Dench, “Arbitraža” (Arbitrage) s Richardom Gereom i Susan Sarandon, “Crvena svjetla” (Red Lights) s Robertom De Nirom i Sigourney Weaver, “Ukradena priča” (The Words) s Bradleyjem Cooperom i Dennisom Quaidom, “Ledeni ubojica” (The Mechanic) i “Iskupljenje” (Redemption) s Jasonom Stathamom.

M1 Gold naći de se u ponudi bosanskohercegovačkih, odnosno regionalnih telekom i kablovskih operatera od 1. septembra 2015.