Tvorac ”Zvjezdanih ratova” (Star Wars) George Lucas priznao je da je njegove ideje za novu trilogiju izignorirao Disneyev studio nakon što mu je prodao prava za tu  svemirsku sagu u oktobru 2012., prenosi The Guardian.

Nova trilogija započinje ukupno sedmim nastavkom pod nazivom “Ratovi  zvijezda: Sila se budi” (Star Wars: The Force Awakens) koju snima redatelj JJ Abrams, a koji će se na velikim ekranima naći 18. decembra.

U novom intervjuu za “Cinema Blend” Lucas je otkrio da je u sklopu prodaje prava Disneyevom studiju, ponudio ideje za trilogiju, ali da niti jedna od njegovih ideja nije dospjela u završni scenarij za Abramsov debitanstki povratak u redateljsku fotelju.

“Odlučili su da ne žele iskoristiti ideje koje sam im prodao. Stoga su odlučili stvoriti vlastite ideje. To nisu one koje sam ja napisao  za scenarij “Ratovi zvijezda: Sila se budi”, rekao je Lucas.

Disney planira izdati novu trilogiju “Zvjezdanih ratova” između ove i 2019. godine s omiljenim likovima poput Yode, Han Sola i Boba Fetta  koji bi trebali dobiti svoje spin-off filmove. “Sila se budi” je prema istraživanjima najočekivaniji film ove godine. U kladionicama je favorit za film s najvećom zaradom.