Žene su svojim djelima uvijek pomjerale granice, utičući na tok svjetske historije. Borile su se za svoja prava u svijetu muškaraca, protiv ograničenja i tradicionalnih uvjerenja koje im je društvo nametnulo, protiv nejednakosti i diskriminacije.

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjoj Luci 24. maja je održano još jedno druženje Ladies In by Jana, okupivši na jednom mjestu više od 150 žena koje su uživale u promociji kulture, izložbi, druženju, panelu Banjalučanki koje diktiraju trendove, te muzici skupine Flute Quartet Flutete.

Sudionice panela, Ljiljana Krsman (Addiko Bank), Ruža Lukić (Elta-kabel) i Nataša Luburić (Ideal Kompani), imale su zadatak istaknuti snagu ženskog poduzetništva govoreći o uspjehu i preprekama kojima nisu dale da ih pokolebaju, već su ka svojim ciljevima krupnim koracima išle naprijed.

Nakon inspirativnog govora članice Ladies In zajednice uživale su u izložbi Punktumi – Zbirka inostrane umjetnosti MSURS, koja je priređena povodom obilježavanja 2018. godine, koju je Evropska komisija proglasila Evropskom godinom kulturnog nasljeđa pod sloganom “Naša baština – gdje se prošlost susreće sa budućnošću”, ukazujući na bogatu i raznovrsnu kulturnu baštinu Evrope.

Riječ je o zbirci koja obuhvata više od 360 umjetničkih djela, a za postavku u Banjaluci izabarano je 100 djela od 80 autorica i autora iz Austrije, Belgije, Bugarske, Velike Britanije, Gruzije, Italije, Irske, Mađarske, Norveške, Njemačke, Poljske, Rusije, Turske, Francuske, Češke, Švicarske i Španije.

Da ugođaj bude savršen, melodičnim zvucima Flute Quartet Flutete atmosfera je upotpunjena.

I ovoga puta s pripadnicama Ladies In zajednice bila je Ilirija (Subrina), koja je predstavila kreme za svaki dom. Gošće su se mogle upoznati sa brendom 48 i proizvodima poput zaštitnih krema za lice i tijelo, zaštitnih krema za ruke i antibakteriske gelove za ruke.

Ladies In su podržali Jana, Sarajevski kiseljak, Deichmann, Le Petit Marseillais, Subrina, Orlando omekšivači, Elta-Kabel, As Group, Ladies In Magazine, PINK BH.