Rock grupu Disciplina kičme (od 1995. poznatu pod nazivom Disciplin A Kitschme) krajem 1981.g. osnovao je basist, pjevač i glavni autor Dušan Kojić Koja, neposredno nakon razlaza njegove prethodne grupe, prvaka jugoslovenskog novog vala Šarlo akrobata.

Bez ustupaka tržištu, Disciplina njeguje osebujnu mješavinu agresivnog i eksplozivnog, buntovničkog i duhovi tog istraživanja novih izraza nadahnutih najviše tradicijama punka, jazza, Jimija Hendrixa i zvuka Motown soula.

Kao predgrupa nastupiće bend Kleimor (Novi Grad).

Bend Kleimor nastao je kao dvojac krajem 2008. godine, u kojem je pored Bajsa tada svirao i Bojan Dakić Dax. U maju naredne godine izdaju prvenac “Metronome” za slavnu etiketu “Slušaj najglasnije” iz Hrvatske, iza koje stoji legendarni Zdenko Franjić. Drugi album “Kamaloka” objavile su izdavačke kuće “Amadea Records” iz Bugarske i “Crime Scene Records” iz Novog Sada. Bubnjar Dario Žujić pridružio se tandemu 2012. godine, a postava se kompletira prošle godine dolaskom basiste Denisa Kneževića. Kleimor je učestvovao na nekoliko kompilacija, a sarađivali su i sa Mikkom iz benda dreDDup, na čijem je albumu Bajs takođe gostovao. Sastav Kleimor iz Novog Grada dolazi u Banjaluku kako bi uživo predstavio materijal koji će tek naći na njihovom trećem nadolazećem albumu, radnog naziva “Animal Instinct”.

Ulaznice u pretprodaji: 7KM
Na dan koncerta: 10KM

Prodajna mjesta: KSB (bivši Index), caffe bar Šestica i Peckham pub!