Na svečanoj konferenciji održanoj u mostarskom klubu Drugi način predstavljen je novi projekat pod nazivom Karlovačko rock off.

Riječ je o takmičenju na kojem će se predstaviti bosanskohercegovački bendovi koji žele ostvariti značajniji uspjeh u regiji.

Karlovačko rock off će omogućiti mladim muzičarima da pokažu svoj talenat, a najbolji među njima će dobiti priliku postati istinske zvijezde na domaćoj muzičkoj sceni. Neafirmisani mladi bendovi koji sviraju u garažama, a žele ostvariti karijeru, dobit će priliku pokazati svoj talenat kroz ovu platformu.

Na Karlovačko rock off svoje nove kompozicije mogu prijaviti izvođači, DJ-evi i bendovi koji nemaju više od tri objavljena albuma, a dobrodošli su predstavnici različitih stilova i žanrova: od rocka, popa, heavyja i elektronike do kantautora, indie i etno zvukova.

Svi zainteresovani već sad se mogu prijaviti ovdje i postaviti svoj singl, audio ili videozapis uz priloženu biografiju. Stručni žiri koji čine Almas Smajlović (Erogene zone), Nedžad Merdžanović (Konvoj), Sejo Sekson (Zabranjeno pušenje) i reper Edo Maajka će birati pobjedničku grupu.

Hana Butković iz MPG agencije iz Hrvatske podsjetila je da je Rock off festival uz podršku Karlovačkog u Hrvatskoj počeo lani, a s idejom promocije mladih muzičkih nada.

“Ista priča koja je odrađena na visokom nivou prošle godine u Hrvatskoj, ove godine se radi u BiH. Moram reći da su dojmovi s prošlogodišnjeg događaja odlični. Bilo je preko 180 prijavljenih bendova od čega je 18 bendova nastupalo u finalu”, navela je Butković.