Iako su bore na licu pokazatelj iskustva i mudrosti, a ne samo starenja, ipak je više žena koje bi radije voljele da ih nemaju nikako. Ostale nepravilnosti da i ne spominjemo. Zbog toga, za što brže i efektnije rezultate uljepšavanja, većina žena poseže za intenzivnim kozmetičkim proizvodima koje su do sad koristili samo profesionalni šminkeri, a u posljednje vrijeme su postali dostupni za masovnu upotrebu i široko tržište.

Benefiti takve kozmetike su kratkoročni u estetskom smislu, a njena štetna dejstva o kojima se jako rijetko priča su dugoročna i ne tiču se samo kože nego cijelog organizma. One žene koje su iz profesionalnih razloga prinuđene češće koristiti veliku količinu tzv. ‘teške’ šminke dobro znaju kakve negativne efekte ona ostavlja na njihovom licu. Iz tog razloga, posebno je značajno da se koža izložena intenzivnim, teškim, supstancama, jednako intenzivno tretira prirodnim, njegujućim i ljekovitim preparatima. U protivnom, ukoliko našoj koži dajemo samo brzu i nezdravu hranu, to će prouzročiti njeno brže starenje, a svaku borbu protiv bora učiniti potpuno beskorisnom.

Ne tako davno, izraz anti-age izgledao je kao fora iz filmova naučne fantastike. Ljudi su se šalili sa ‘fontanom mladosti’ i čudotvornom medicinom koja može premotati film i vratiti proces starenja kako bi neko izgledao 10 ili 20 godina mlađe. Danas, vidimo da je anti-age pristup sveprisutan i daleko je od nivoa teorije na kojem je nekad bio. Kroz brojna naučna istraživanja i najnovije tehnologije, došlo se do otkrića da se uz promjenu nekoliko navika zaista može unaprijediti i potaknuti ljepota kože i zdravlje tjelesnih ćelija. To znači da proces starenja, koji je naročito evidentan na našoj koži, može biti dramatično usporen, a efekti štetnog djelovanja na kožu mogu biti ublaženi.

Dva su koraka najvažnija na putu usporavanja znakova starenja i njegovanja oštećene kože: zdrav način života, te korištenje prirodne, ljekovite i preventivne kozmetike.

Dok vrlo lako možemo procijeniti koje su to aktivnosti s kojima ćemo postići zdrav i izbalansiran način života, na nešto teži izazov nailazimo kada je u pitanju odabir prirodne kozmetike kojom smijemo hraniti našu kožu. Iako donekle slično kao i u odabiru hrane, s naglaskom na organsku proizvodnju, bez štetnih supstanci, izbor kozmetike je ipak otežan imajući u vidu veliki broj proizvoda koje možemo pronaći u ovlaštenoj i slobodnoj prodaji.

Zlatna kolekcija Gloria

Dobro upoznata sa izazovima s kojima se susreće moderna žena, mlada dama iz Hercegovine kreirala je liniju prirodne kozmetike upravo s namjerom da lijek sadržan u prirodi bude dostupan i siguran za upotrebu svim ženama. Tako je, zahvaljujući prostranim hercegovačkim plantažama smilja, nastala prirodna kozmetika Gloria i njena posebna Zlatna kolekcija u kojoj su sadržane jedinstvene recepture za vječno mladu kožu.

Od svih poznatih biljaka u prirodi, smilje je jedna od onih koja ima nevjerovatno snagu da odgovori na štetu koja je nanesena našoj koži, te da ponudi sjajne rezultate. Zbog toga je Zlatna kolekcija Gloria bazirana na eteričnim uljima smilja, čija ljekovita svojstva intenzivno djeluju na ispravljanje svih dubinskih i površinskih nepravilnosti kože. Piling za lice, dnevna, noćna i hijaluronska krema, kao i Zlatni serum napravljeni su tako da im zadatak bude uklanjanje bora, crvenila, depigmentacije, pa čak i ozbiljnijih fizičkih oštećenja.

Redovnim korištenjem proizvoda Zlatne kolekcije, lice umorno od ‘teške’ šminke vrlo brzo će biti blistavo, elastično, njegovano i, najvažnije od svega, dugoročno zaštićeno. Tako zadatak koji uspješno obavlja prirodna kozmetika olakšava sve zadatke i izazove savremene žene na putu ostvarenja njenih profesionalnih aspiracija i potencijala. Dugi periodi oporavka i njege kože poslije izlaganja štetnim supstancama, postaće film koji više ne mora gledati ni jedna žena.