U organizaciji marketing agencije Altermedia, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajevo, 8. i 9. maja 2018. godine u privrednom centru Skenderija u Sarajevu održat će se InHoReCa Confest, jedinstven spoj konferencije i festivala. Tako će festival biti upotpunjen zanimljivim predavanjima uglednih stručnjaka iz hospitality industrije kao i zanimljivim prezentacijama i degustacijama proizvoda više od 50 izlagača.

InHoReCa Confest ugostit će vrhunske stručnjake, a jedan od njih je svakako i Lukša Jakobušić, vlasnik Hotela ONE Suite iz Dubrovnika, koji je od strane International Hospitality Awards proglašen za najbolji novootvoreni hotel u istočnoj i centralnoj Evropi. Kako postati vlasnik hotela, restorana ili café bara, kako izgraditi i izdati svoj apartman, izazov je na koji tražimo odgovor.

Jakobušić će primjere dobre prakse pokazati „iz prve ruke“, a naglasak njegovog predavanja bit će odgovor na pitanje „kako izgraditi svoj hotel”. Proces planiranja, razvoja i otvaranja uspješnog hotela, uspostava digitalne transformacije u službi gosta, nije lak posao, ali upornim i usmjerenim radom svakako je dostižan. Dobiti 1,2 miliona eura bespovratnih sredstava za izgradnju svog prvog hotela mogu dobiti samo oni koji vjeruju u svoju ideju i imaju jasnu viziju. Kako kaže Lukša Jakobušić „ako sam mogao ja, zašto ne biste mogli i Vi”.

Ako se već odvažite učiti kako da otvorite hotel, restoran ili café bar, nameće se pitanje „kako da napravite savršen izbor saradnika”? Arhitekta Amir Vuk-Zec danas slovi za jednog od najcjenjenijih profesionalaca i umjetnika u svom domenu. On je umjetnik i majstor koji traži sevdah u arhitekturi i osim što je tražen kao arhitekta, on je jednako odgovoran prema društvu i okolini – osobina koja se danas ne sreće baš često.

Ono što će ekskluzivno i po prvi put biti posluženo na meniju jednog ovakvog događaja je  „Degustacija podataka za rast turizma u BiH“. Iz kompanija Medijana dolazi nam TGI Regionalni menadžer Borislav Radojković koji će svojim predavanjem otvoriti InHoReCa ConFest.

Bez gostiju i bez prave prezentacije turističkih potencijala našeg tržišta nema niti potrebe za InHoReCa ConFestom. Aktivnosti Turističke zajednice KS, pozicioniranje u regiji našeg tržišta i šta se čini na promociji ne samo Kantona Sarajevo, nego Bosne i Hercegovine govorit će direktor Turističke zajednice KS Nermin Muzur. Turistička ponuda se snažno oslanja na ocjene, recenzije i reakcije i samih turista. Šta turisti iz cijelog svijeta misle o Bosni i Hercegovini, kakva su im zapažanja, u čemu najviše uživaju, a šta su im konkretno i zamjerke, detalje u posebnoj video prezentaciji donosi producentica N1 televizije, Ika Ferrer Gotić. Ova video prezentacija je bazirana na istraživačko-novinarskom radu s terena.

Drugi dio prvog dana predviđen je za promociju uspješnih kompanija i brendova bez kojih hospitality industrija ne bi ni postojala.

Pod sloganom „Za druženje ne treba čekati petak“, organizatori su poslali poziv i očekuju posjetu poslovne zajednice. Meet After Work druženje poslije posla obećava mnogo. Tako će posjetiteljke i posjetioci imati priliku prisustvovati Gastro forumu i Wine, Bear & Spirits Show na kojem će moći uživati u zanimljivim gastro prezentacijama bh. kuhara uz Priliku Plus, GastroID i Menprom, dok će se Udruženje barmena ICE pobrinuti da svi prisutni kušaju vrhunske koktele i uživaju u show koji su spremili.

InHoreCa ConFest može da počne, svi ste pozvani.