• Za vrhunsku razinu sigurnosti i udobnosti: razvijeni prema standardima za osobne automobile
  • Za obitelj i još štošta: Combo Life s do sedam sjedala i dvoja klizna vrata
  • Za prodaju i maloprodaju: Combo s prostorom za dvije europalete
  • Za sve namjene: standardna ili duga verzija, više konfiguracija sjedala, podvozje s putničkom kabinom itd.
  • Za veću sigurnost: vodeće tehnologije i pomoćni sustavi namijenjeni vozačima
  • Za niske troškove održavanja: obje verzije impresioniraju vrhunskom učinkovitošću

Spremna je peta generacija kompaktnog, višenamjenskog Opela Combo. Posve praktičan, udoban i prije svega inovativan novi model dostupan je kao verzija osobnog automobila Combo Life i verzija gospodarskog vozila Combo – oba u brojnim varijantama. I Combo Life i Combo dostupni su kao standardna M (4,40 m) ili duga XL verzija (4,75 m). Obiteljski jednovolumen opcionalno je dostupan kao petero ili sedmerosjed s dovoljno prostora za smještaj do 2693 litara prtljage. Transporter (lako gospodarsko vozilo) dostupan je i kao podvozje s putničkom kabinom te s krovnim otvorom. Nudi utovarni volumen od 4,4m3, dovoljno prostora za dvije europalete te može ponijeti do 1000 kg tereta. Ovu iznimnu fleksibilnost omogućuje posve nova arhitektura na kojoj se temelji Combo te profinjen dizajn.

Zahvaljujući novom pristupu u razvoju, nova generacija Comba nudi nenadmašan skup inovativnih tehnologija i pomoćnih sustava jednako u verziji osobnog automobila i gospodarskog vozila. Za razliku od normalnog postupka, Combo je od početka razvijan prema standardima za osobna vozila, a ne kao gospodarsko vozilo kojemu su naknadno dodane tehnologije da bi se svidjelo i obiteljima. Upravo zato on dolazi s najvećom razinom tehnologija za udobnost i sigurnost u segmentu. Stoga profesionalci i radnici koji koriste gospodarsku verziju Comba mogu uživati u točno istim značajkama, sigurnosti i udobnosti kao obitelji. Brojni pomoćni sustavi za vozača i sigurnosni sustavi, od automatskog tempomata do upozorenja na mogući frontalni sudar s prepoznavanjem pješaka i automatskim kočenjem u hitnom slučaju , preko upozorenja na umor vozača do upozorenja na objekt u mrtvom kutu ili head up display, povećavaju sigurnost obitelji u Combu Life, ali i putnika u Combu. Uz to, prilagodljivi sustav kontrole proklizavanja

IntelliGrip s pet načina rada osigurava da vlasnici Comba mogu napustiti asfaltirane ceste radi slobodnih aktivnosti ili lakog pristupa gradilištima preko blatnih, pjeskovitih, pa čak i snijegom zametenih podloga.

Dodatna sigurnosna značajka dostupna je za furgonsku varijantu. Opcionalni stražnji surround pregled  znatno povećava vidljivost kod furgona ili posve natovarenih vozila. Druga kamera u vanjskom retrovizoru sa suvozačke strane osigurava da vozač više ne mora brinuti o mrtvom kutu na toj strani vozila. A novi Combo može biti opremljen i novim sustavom bočnog čuvara  utemeljenog na senzorima koji pomaže spriječiti iritantne i skupe manje udarce ili ogrebotine.

U varijanti lakog gospodarskog vozila izvanrednu udobnost jamče i grijana prednja sjedala (uključujući vanjsko sjedalo suvozačke klupe) i grijani upravljač. Dvozonska kontrola klimatizacije osigurava ugodne temperature u vozilu za vrućih dana. Vozači Comba Life i Comba posve su povezani zahvaljujući najnovijim generacijama informacijsko-multimedijskih sustava kompatibilnih s platformama Apple CarPlay i Android Auto s dodirnim zaslonom u boji dijagonale 20,3 cm. Ispod poklopca motora kupci će moći odabrati između cijelog niza benzinskih i dizelskih motora s turbopunjačem. Svi agregati kombiniraju visoku razinu agilnosti s ekonomičnom potrošnjom goriva. Što se tiče mjenjača, Combo i Combo Life bit će dostupni s petero ili šesterostupanjskim ručnim mjenjačima i – prvi put u segmentu – opcionalnim osmerostupanjskim automatskim mjenjačem. Opel stoga ponovno čini vodeće tehnologije dostupnima široj javnosti u tom segmentu.

Robustan izgled osobnog automobila naglašava viši poklopac motora u odnosu na druge automobile u segmentu, Opelovi tipični elementi dizajna kao što su LED svjetla za dnevnu vožnju u obliku krila i debeli blatobrani povezani s pragovima.