Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg  saopštio je na svojoj stranici da će tokom 2015. svake druge sedmice pročitati po jednu knjigu kako bi naučio više o drugim kulturama, verovanjima i tehnologijama.

Zuckerberg  je otvorio stranicu “Godina knjiga” (A Year of Books) i pozvao prijatelje da mu se pridruže u projektu. Do nedelje popodne, imao je preko 100.000 lajkova.

“Uzbuđen sam zbog čitalačkog izazova”, naveo je. “Otkrio sam da me čitanje knjiga intelektualno ispunjava. Knjige vam omogućavaju da u potpunosti istražite neku temu i udubite se više nego u drugim medijima danas. Radujem se svojoj medijskoj dijeti i čitanju knjiga”.

Prva knjiga u njegovom programu je “The End of Power” Moises Naima i u nedelju je bila rasprodata na najvećoj online  knjižari Amazon.com.

Naim je rođen u Venecueli. Nagrađivani je kolumnista, pisac i TV voditelj. Nekada je bio ministar trgovine u Venecueli a sada je član Međunarodnog ekonomskog programa. Njegova knjiga “Kraj moći” objavljena je 2013. i prati, kako je objasnio Zuckerberg  , kretanje moći sa institucija, vlada, vojski na pojedince.