Crveni tepih, sa prepoznatljivim, tradicionalnim bosanskim motivima večeras je ugostio poznata imena lokalne i svjetske filmske, muzičke i modne scene.

U jedinstvenoj kreaciji mlade italijanske modne kompanije TWINSET, večeras je, na koktelu dobrodošlice povodom otvaranja 25.  Sarajevo Film Festivala, zablistala poznata bosanskohercegovačka manekenka, i Miss Earth 2002, Džejla Glavović u pratnji svog supruga Mahira Očuza, koji je za ovu priliku nosio Hugo Boss odijelo.

Elegantnu, nježnu i ručno šivanu kreaciju potpisuju kreativni direktori istoimene italijanske kompanije, Lara Davies i Bill Shapiro.

Opšivena nojevim perjem porijeklom iz Južne Afrike i svjetlucavim cirkonima duž dekoltea i mermaid linije, haljina je unikat, a prvi put je predstavljena u Milanu pod nazivom Frangia Spadonna, što u prijevodu znači “nojevo mlado perje”.

Prema Džejlinim riječima, TWINSET kreacija nije jedino iznenađenje i modno osvježenje koje će imati priliku pokazati tokom Sarajevo Film Festivala zahvaljujući Astri i Borovu, čije je zaštitno lice i sa kojima surađuje već tri sezone.