Da je odlazak na Oktoberfest najbolji u dobrom društvu dokazao je sinoć brend Jägermeister, uživajući sa prijateljima u mostarskom pun ‘n clubu “Golden Cube”. Donijevši dašak najpoznatijeg njemačkog Festivala Jäger tim zvanicama je priredio nezaboravnu noć. Gosti su, uz odličnu svirku legendarne grupe Teška Industrija, nazdravljali savršeno ohlađenim Jäger shotovima.

Oktobarfestovska atmosfera zavladala je već sa prvim taktovima poznatih hitova, a nazdravljanja i zabave nije nedostajalo. Ispunjen klub, odlična muzika, dobro društvo i osvježenje za nepce, pokazali su još jednom zašto je Oktoberfest jedan od najposjećenijih festivala na svijetu.

Oktoberfest, pored što je jedan od najposjećenijih, jedan je i od najstarijih festivala, održava se preko 200 godina na “Terezijinim livadama”, blizu njemačkog grada Minhena. Zanimljiva legenda kaže da su Oktoberfest posjetili i neki od velikih umova poput Alberta Einsteina koji je bio – zaposlenik, a prvi Oktoberfest je zapravo bilo slavlje vjenčanja – princa Ludwiga i Therese Saxe-Hildburghausen. Od kako postoji otkazan je 24 puta, uglavnom zbog ratova ili epidemija. Danas je Oktoberfest jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija na svijetu.

Djelić atmosfere Jägermeister Oktoberfesta iz Banja Luke i Mostara možete vidjeti na videu, i osjetiti duh jednog od najpoznatijih festivala na svijetu.