U luksuznom ambijentu banjalučkog bara “Gatsby”, pred mnogobrojnim prijateljima brenda Jägermeister, predstavljen je u Bosni i Hercegovini  JÄGERMEISTER MANIFEST – prvi svjetski superpremium biljni liker.

Najpoznatiji njemački biljni liker Jägermeister, proizvod je vizije Curta Masta prije više od 80 godina, kada je liker predstavljen. Tajni recept od 56 sastojaka, ostao je do danas strogo čuvana tajna. Manifest predstavlja nastavak vizije – težnja ka najvšim standardima kvalitete. Craft trend, pomiješan sa biljnom ekspertizom donio je svijetu novi, uzbudljivi okus. Tajnoj recepturi dodan je peti macerat – pšenični destilat, a promjenjen je i postupak proizvodnje. Ledeno hladnom filtracijom, te odležavanjem u novim paljenim hrastovim bačvama, dobiva se izvrsnost i punoća ukusa likera svjetlojantarne boje.

Okus Manifesta je jedinstvena, robusna mješavina okusa punog tijela. Blage i slatke poznate note anisa i suhog voća začinjenje su aromatičnim gorinama koje završavaju notama vanilije i hrasta. Proces pripreme Manifesta je svojevrstan ritual, prije same konzumacije, kakav ovaj proizvod zaslužuje. Manifest se poslužuje blago ohlađen, preliven preko kockice leda.

U savršenstvo okusa Manifesta uvjerili su se i članovi grupe Bombaj Štampa koji su među prvima u BiH, isprobali superpremium biljni liker Manifest.  Svojim nastupom Bombaj Štampa potvrdila je krilaticu tvoraca Manifesta – “Tradicionalno se ne držimo tradicije, i stvaramo nove priče.”

“Manifest je čisti izraz naše priče našeg stava, našeg karaktera i principa za koji se borimo, sve otjelovljeno u jednom proizvodu. Manifest je put ka izvrsnosti, i postavljanju novih standarda kvalitete izraz našeg stave, našeg karaktera principa za koje se borimo. ” poručili su iz Jägermeistera donijevši prvi svjetski superpremium liker na naše tržište.