Bila je to zaista čarobna noć! Četiri sata zabave na Sarajevo Holiday Marketu za brojnu djecu je proteklo u trenu. Sarajevski mališani su u četvrtak uvečer mogli uživati u bogatom novogodišnjem programu koji im je poklonila kompanija Jaffa, a u sklopu akcije Darujemo zajedno.

Ovoj zabavi naročito su se obradovala djeca korisnici Udruženja Pomozi.ba koji su, pored vrhunske zabave, dobili i novogodišnje paketiće. Naime, Jaffa je s Udruženjem Pomozi.ba i ove godine organizovala akciju čiji je cilj bio obezbijediti 2000 novogodišnjih paketića za djecu korisnika Udruženja Pomozi.ba. Iako akcija traje do 13. januara 2018. godine, organizatori su, u saradnji sa bh. građanima, uspjeli osigurati svih 2000 paketića koji će do kraja godine biti podijeljeni djeci na cijelom području BiH.

„Zaista je lepo večeras biti u Sarajevu. Jaffa je brend koji postoji preko 40 godina i deo je detinjstva mnogih generacija, a samim tim i neizostavni deo novogodišnjih praznika. Zato mi je drago što smo nastavili tradiciju i što smo deo i detinjstva ove dece. Veliko mi je zadovoljstvo što smo i ove godine uspeli da obradujemo mnoge mališane širom Bosne i Hercegovine novogodišnjim paketićima, zajedno sa našim prijateljima Hajrudinom Solakom, Adnanom Tatarevićim i organizacijom Pomozi.ba. Zahvalio bih se ispred kompanije Jaffa i svima koji su dali svoj doprinos ovom lepom projektu“, kazao je Andreja Srećković ispred kompanije Jaffa.

„Mi u Udruženju Pomozi.ba slabosti pretvaramo u prednosti, opasnosti u izazove, a volontere u partnere. Dugoročni cilj nam je promjena stanja u kojem se nalazimo. Ponosan sam na saradnju s kompanijom Jaffa i nadam se da ćemo u budućnosti sarađivati. Prošle godine uspjeli smo prikupiti 1000 paketića, a ove godine taj broj se duplirao“, rekao je Hajrudin Solak iz Udruženja Pomozi.ba.

Paketići su poklonjeni djeci na centralnoj zabavi održanoj u četvrtak uvečer na Sarajevo Holiday Marketu, a za nezaboravne trenutke pobrinuli su se glumac Branko Đurić Đuro i tv voditelj Lilo Hadžijamaković. Kada tome dodamo i veličanstveni nastup klizača i klizačica iz kluba Olimp, te besplatnu školu klizanja, onda zasigurno možemo reći da je Jaffa i ove godine uspjela svoj djeci prirediti nezaboravnu noć.

„Ovo je bio jedna super noć za malu raju! Uvijek mi je drago družiti se s njima,još kad je ovakav lijep povod, onda je zadovoljstvo još veće. Ovom prilikom bih se, u ime sve djece u BiH, zahvalio kompaniji Jaffa i Udruženju Pomozi.ba, koji su organizovali ovu predivnu akciju i obradovali hiljade djece“, kazao je Branko Đurić Đuro i dodao: „Bogati smo onoliko koliko damo. Ova humana misija ispunit će srca naše dječice, te unijeti dašak novogodišnjih praznika u njihove domove. Nadam se da će i u budućnosti, Jaffa, nastaviti sa ovakvim projektima, te da će donositi radost i osmijehe na lica djece.“

Treba naglasiti da ova akcija traje do 13. januara 2018. godine, a kupovinom jednog velikog pakovanja Jaffe osiguravate isto takvo pakovanje jednom djetetu korisniku usluga Udruženja Pomozi.ba. Naime, u specijalnoj Jaffa kućici na Sarajevo Holiday Marketu, posjetiteljke i posjetioci od početka decembra imaju priliku kupiti jedinstvene, džinovske Jaffa kutije, te na taj način učestvovati u ovoj humanitarnoj akciji. Za kupovinu svake džinovske Jaffa cakes, kompanija Jaffa donira jednu istu takvu Udruženju Pomozi.ba, kao novogodišnji paketić.

Kupovinu možete obaviti na Sarajevo Holiday Marketu, u Jaffa kućici, svaki radni dan od 12 do 21, subotom 10 do 21 i nedjeljom od 11 do 21 sati.