Jack Daniel's i Sarajevo Film Festival još jednom su pokazali da čine idealan spoj. Kombinacija filma, muzike, zabave i Jack Daniel'sa učinila je da prva noć najvećeg reginalnog kulturnog događaja protekne čarobno.

Uz veliki broj zvanica, iz naše zemlje i iz cijelog svijeta, cveni tepih na festivalskom trgu dobio je još veći sjaj. Upravo su Jack i njegove hostese bili ti koji su dočekali sve prisutne. Jack je posluživan kao piće dobrodošlice i jedino žestoko piće.

Užitak ispijanja Jack Daniel'sa nastavljen je i na prijemu u hotelu Evropa. Osim prepoznatljivog Jack okusa, svi prisutni su mogli uživati i u njegovoj medenijoj varijanti, Jack Daniel's Honeyu.

Tokom večeri, jedno od neizostavnih mjesta za posjetiti i uživati uz Jack, bio je i City Pub. Veliko interesovanje privukao je i atraktivni Photo Booth, postavljen ispred City Puba. Riječ je o fotokutku u kojem su posjetioci mogli ovjekovječiti trenutke s prijateljima i neizostavnim američkim viskijem. Fotografije su se mogle preuzeti odmah ili u elektronskoj formi na oficijelnoj Jack Daniel’s Facebook stranici.

U narednim danima u Meeting Pointu će biti postavljen koktel-šank gdje će u centru pažnje tokom svih festivalskih večeri biti Lynchburg Lemonade. Oba okusa američkog viskija će biti dio Cinelink Partyja koji je na programu 19. augusta u Aquarius Vilsu, dan poslije na Talents Sarajevo Partyja u klubu Garden, te 22. augusta na Closing Drinku na Festivalskom Trgu. Na svim mjestima Jack je jedini žestoki pratilac zvanica.