Američki viski Jack Daniel’s i ove godine dolazi na Jelen Demofest, gdje će spremno dočekati publiku i muzičare i omogućiti im još bolju zabavu na tvrđavi Kastel. Legendarni Jack Daniel’s,poznat kao brend koji podržava mlade urbane umjetnike, jedan je od sponzora osmog banjalučkog Festivala muzičkih talenata.

Osim za već tradicionalnu nagradu Plavi bas za najboljeg basistu i nagradu za najboljeg bubnjara, mladi muzičari imat će priliku boriti se za brendiranuJack Daniel’s gitaru za najvećeg virtuoza na ovom instrumentu.

Specijalno izrađeni instrument u bojama najpopularnijeg američkog viskija dodjeljuje se od prošle godine kada ju je osvojio Marko Bagarić iz sastava Garage in July. Ni ove godine žiri u sastavuMuris Varajić, Branka Glavonjić, Zoran Stajčić, Zoran Lesendrić Kiki, Goran Lisica Fox, neće imati lagan zadatak.

Pored toga, svi posjetioci festivala će u posebnom korneru brenda, namjenjenom za odmor, moći akumulirati novu dozu energije uz originalni okus porodice pića Jack Daniel’s. Tu će se moći pronaći standardni viski, onaj obogaćen okusom meda iz Tenesija, te specijalna festivalska mješavina kole i viskija u limenci. Ponudu različitih ukusa obogatit će Finlandia vodka. Za sve one koji potaknuti notama Festivala žele oprobati i svoje muzičke sposobnosti na raspolaganju će biti gitara.