Jedinstvena kombinacija dobrih filmova, muzike, zabave i nezaobilaznog Jack Daniel's viskija odlika je i ovogodišnjeg izdanja najznačajnije filmske smotre jugoistočne Evrope, 21. Sarajevo Film Festivala.

Užitak ispijanja Jack Daniel'sa biće moguć već u petak 14. augusta, na dan svečanog otvaranja Festivala, jer će se, kao jedini žestoki napitak, služiti kao piće dobrodošlice.

Istovremeno, na prijemima u Hotelu Europe i svim zvaničnim festivalskim događajima, pored Jack Daniel'sa će se služiti i njegova medonosnija varijanta Jack Daniel's Honey.

U večeri otvaranja, Jack će biti prisutan i u City Pubu, gdje će biti održan party brenda sa hostesama koje će biti zadužene za dobru atmosferu, a gosti će se moći okušati u igranju Jack Daniel's iPad igrica i osvojiti vrijedne nagrade.

Jack Daniel's osim novog medenog ukusa ove godine u zabavu uključuje i druge novitete kao što je Photo Booth postavljen ispred City Puba. Riječ je o foto kutku u kojem će posjetioci moći ovjekovječiti sretne trenutke s prijateljima i neizostavnim američkim viskijem. Fotografije će biti dostupne i u elektronskom obliku i moći će se preuzeti na službenoj Facebook stranici.

Američki viski u oba okusa bit će dio Cinelink Party koji je na programu 19. augusta u Aquarius Vilsu, dan poslije na Talents Sarajevo Party u klubu Garden. Nakon toga, 22. augusta slijedi Closing Drink na Festivalskom Trgu gdje će opet biti jedino žestoko piće u ponudi.

Jack će pratiti i Nagradu publike u Meeting Pointu, gdje će biti postavljen šank za kojim će koktel-majstor sve večeri najznačajnije regionalne filmske smotre imati pune ruke posla pripremajući specijalitet Lynchburg Lemonade.