Izložba slikarke Alise Teletović na kojoj je predstavljen ciklus Putnik vremena otvorena je u Ateljeu Ismeta Mujezinovića u Tuzli.

Putnik vremena je ciklus slika koji se sastoji od desetak radova na papiru i tridesetak slika na platnu. Putovanje kroz Hercegovinu tačnije Stolac, Popovo polje, Čepikuće i dalje, u osnovi je inspiracije kojom slikarka istražuje povratak kući i sebi nakon dugog izbivanja, te su u ovom ciklusu rađenom u kombinovanoj tehnici dominantni motivi brda, dinarski krš, tragovi sjećanja i pronalaženje korijena.

Rođena u Banjoj Luci, Alisa Teletvić je veći dio života provela u Mostaru i Australiji. U Australiji je stekla zvanje Bachelor of Art na Univerzitetu RMIT u Melbourneu, gdje je završila i Elektronski dizajn i interaktivne medije. Njen stil je iznimno ekspresivan, figurativan i apstraktan, te kroz autobiografske prizore s motivima koji variraju od pejzaža do portreta progovara o životu na dva kontinenta.

Alisa Teletović likovnoj publici u BiH i inostranstvu predstavila se nizom samostalnih izložbi: Escape from Reality, Mostar (1998), Frozen in the Moment, Wharf Gallery, Melbourne (2000), Landscapes of Memory, Wyndham Cultural Centre, Melbourne (2005), Roads to home, Cusp Gallery Melbourne (2007) Under the Roxby Stars, Newlands Gallery, Adelaide (2008), Emu Stories of Roxby Journey, Port Art Gallery, Melbourne (2008), Emu Story 2, Turkey Flat Vineyards, Barossa, South Australia (2008) Dreaming Upside Down, Gadfly Gallery, Perth, Western Australia (2009), Mix of paintings, Bela vida gallery, Sarajevo (2012), Razgovori, Galerija Sonja Bikić, Banjaluka (2015.), Nepoznati putevi, Galerija Preporod, Sarajevo (2015), Nepoznati putevi, IUS ART Gallery, Sarajevo (2015), U potrazi za ljubavlju, Međunarodna galerija portreta, Tuzla (2016.)

Uz to, autorica je izlagala u okviru brojnih kolektivnih izložbi, a za svoj umjetnički rad dobila je niz nagrada i priznanja.