Septembar je mjesec u kojem trebamo biti posebno svjesni hrabrosti, požrtvovanosti i borbe najmlađih i njihovih porodica sa opakom bolešću – rakom. Vođena ovom mišlju, kreativna agencija Purple Key iz Sarajeva, u saradnji sa renomiranim bh. fotografima, u proteklom mjesecu pokrenula je inicijativu ART FOR HEART, koja je za cilj imala prikupljanje sredstava za udruženje Srce za djecu oboljelu od raka. Inicijativa se sastojala od petnaestodnevne aukcije fotografija, a natjecalo se preko 20 organizacija, kompanija i pojedinaca. Sva sredstva prikupljena ovom aukcijom donirana su Udruženju.

Zlatan Menković, Tarik Zlatarević, Vedad Krkbešević i Maja Topčagić, uposlenici i prijatelji agencije, donirali su autentične fotografije, koje su dosegle cijenu daleko veću od početne. Aukcija se odvijala preko društvenih mreža, a natjecatelji su imali priliku da ponude cijenu za fotografije. Ponuđači sa najvećim ponudama dobili su potpisane fotografije navedenih autora.

“Izuzetno sam ponosan na svoj tim koji je osmislio i uspješno realizovao ovu inicijativu. Inspirisani hrabrošću mališana koji svakodnevno vode bitku sa bolešću, pokrenuli smo inicijativu kako bismo prikupili neophodna sredstva za Udruženje Srce za djecu. Posebno me raduje činjenica da su fotografije dosegle cijenu mnogo veću od početne, ali i da se izrodio interes drugih umjetnika da se priključe. Pored pomoći Udruženju, cilj nam je bio da podignemo svijest o ovom problemu, te da inspirišemo druge da nesebično pomognu. Drago mi je da smo to uspjeli postići”, izjavio je Mirza Pirić, CEO kompanije Purple Key.

Purple Key tim poziva vas da pomognete mališanima, te samostalno donirate sredstva Udruženju Srce za djecu i da im sve mjesece u godini učinite mjesecima humanosti i dobrote.