Srednja škola u Čapljini bila je domaćin 22. po redu takmičenja iz matematike učenika i učenica srednjih škola. Ovo takmičenje svake godine u drugom gradu organizuje Udruga Ruđer Bošković Mostar .

Ovog puta je učestvovalo 230 učenika i učenica srednjih škola, a najbolje rezultate postigli su: Ivan Martinović i Anđela Spajić iz širokobriješke Gimnazije, Sven Hrbenović, učenik III razreda KŠC Sv. Josip iz Sarajeva, te maturantica Srednje škole Stolac, Ivona Raguž.

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., kao prijatelj takmičenja i sponzor nagrada, najbolje učenike i učenice, prvoplasirane mlade matematičare i matematičarke, nagradila je Hypo Visa poklon karticama sa položenih 200 KM.

Drugoplasirani učenici i učenice će u Hypo poslovnicama preuzeti svoje kartice sa položenih 150 KM, a trećeplasirane očekuju kartice sa položenim iznosom od 100 KM. Pobjednicima i pobjednicama takmičenja nagrade je zajedno sa prigodnim poklon-paketima uručio Ivan Pavlović iz Hypo poslovnice Čapljina.

Pored nagrada za najbolje učenike i učenice, Hypo banka je kroz sponzorstvo Udruge Ruđer Bošković podržala organizaciju samog takmičenja.

Već godinama Hypo banka je prijatelj ovoga takmičenja i kroz vrijedne nagrade koje svake godine osigura za najbolje učenike i učenice nastoji poslati poruku da se znanje i trud cijene i vrednuju.

“Mladi ljudi koji su učestvovali na današnjem takmičenju zaslužuju podršku i javnu pohvalu. Vjerujemo da će, ne samo pobjedinici, nego i svi takmičari koji su danas imali priliku pokazati svoje znanje, odabrati mudro i iskoristiti svoje potencijale”, navedeno je iz Hypo banke.