Mnogi od nas imaju popis mjesta koja bi voljeli posjetiti bar jednom u životu, a na većini tih popisa zasigurno se nalazi i Egipat, jedna od najpoželjnijih svjetskih destinacija. U Egiptu ćete doživjeti neponovljivi spoj starog i modernog svijeta, kozmopolitske gradove, hotelske resorte uz Crveno more, bajkovite oaze i stotine kilometara dugo nasljeđe faraona smješteno uz rijeku Nil.

Hurgada

Egipat, velika država sjeveroistočne Afrike, u velikoj se mjeri naslanja na Bliski istok, ne samo po kulturi, religiji i načinu života, nego i u geografskom smislu. Naime, Sinajski poluotok je tačka koja povezuje dva najveća kontinenta, Afriku i Aziju. Egipat je kolijevka civilizacije u kojoj su u prošlosti vladali faraoni i utjecali na razvoj države i njenu kulturu, koju osjećamo još i danas. Pored veličanstvenih piramida i Doline kraljeva, dviju znamenitosti koje jednostavno morate posjetiti, Egipat privlači beskonačnim pješčanim plažama, bogatim podvodnim svijetom, posebnim arheološkim mjestima, za kojima svaki putnik zasigurno žudi.

Hurgada_1

Mondobello Travel & Tourism je nova putnička agencija na tržištu Bosne i Hercegovine koja s ponosom predstavlja ekskluzivno ljetovanje u Egiptu. Mondobello Travel and Tourism u svojoj ekskluzivnoj ponudi nudi jednu od najpoznatijih turističkih destinacija u svijetu: Hurgada, Egipat u sasvim novom ruhu i po sasvim novim cijenama.

Hurgada je najpoznatije egipatsko ljetovalište na toplom i čistom Crvenom moru, posebno poznato po ljepoti svog koraljnog blaga i povoljnim klimatskim uslovima, odnosno ugodnijim, nižim temperaturama. Hurgada, nekada ribarsko selo, preraslo je u ogroman turistički centar. Izuzetno maštoviti i luksuzni hotelski kompleksi smješteni su između mora koje će vas opčiniti svojim prelivanjem boja i pustinje koja se pruža 5.000 kilometara prema Atlantiku, a presijeca je najveći dar Egipta, Nil. Podvodno bogatstvo Crvenog mora u ovom predjelu omogućilo je da Hurgada postane omiljeno mjesto ronilaca i zaljubljenika morske flore i faune iz cijelog svijeta. Luksuzni hoteli, podvodni svijet, duge pješčane plaže i prelijepo more učinit će da osjetite djelić pravog raja koji Egipat nudi.

Hurgada_3

Ono što Mondobello čini posebnim nije kako se bavimo, već zašto se bavimo našim poslom. Mi smo kompanija koja ima poseban cilj, a to je da pomognemo ljudima da otkriju nove destinacije. Ono što Mondobello čini različitim od drugih je fiksna cijena. Mi, u Mondobellu smo odlučili da tržištu Bosne i Hercegovine ponudimo sasvim nešto novo. Jedna fiksna cijena predstavlja onu cijenu koju vidite u katalogu. Jedna fiksna cijena znači da u Mondobellu ne postoje dodatni, skriveni ili troškovi napisani malim slovima. Jedna fiksna cijena obuhvata sve: hotel, obroke, avio kartu, sve aerodromske takse, vizu za Egipat, transfer od i do aerodroma u Hurgadi, usluge egipatskog voditelja putovanja, usluge bosanskohercegovačkog voditelja putovanja. Pored fiksne cijene, Mondobello Travel & Tourism s ponosom predstavlja direktan charter let iz Sarajeva za Hurgadu.

Hurgada_4

U smislu društvene odgovornosti Mondobello Travel and Tourism predstavlja popuste za RVI, popuste za pripadnike oružanih snaga i policije i popuste za osoblje zaposleno u zdravstvenim i farmaceutskim ustanovama.

Hurgada_5

Mondobello Travel and Tourism u svojoj ponudi predstavlja hotele i fakultativne izlete od 3 do 5 zvjezdica. Cijene hotela počinju od nevjerovatnih 900 KM po osobi.