Na odmorištu Lepenica autoputa A1 u blizini Sarajeva, Holdina Sarajevo, članica INA Grupe, pripredila je svečano otvaranje dvije nove INA benzinske stanice u prisustvu predstavnika vlasti, lokalne zajednice i poslovnih partnera.

Dvije benzinske stanice predstavljaju realizaciju projekta vrijednog 4 miliona KM i nastavak su saradnje sa JP Autoceste FBiH, a njihovim otvaranjem pružena je mogućnost zaposlenja za 25 radnika i radnica.

Obraćajući se prisutnima, direktor Holdine Ante Aralica je istaknuo: “Otvaranjem ove dvije benzinske postaje zaokružujemo projekt od 4 INA objekta na Koridoru 5c. Ove investicije imaju za cilj predstaviti moderne benzinske postaje najvišeg standarda koje će našim kupcima ponuditi najbolje gorivo, široku ponudu roba i bogat gastro program u sklopu našeg Fresh Cornera. Želim istaći da je naša odluka i smijer da gradimo i investiramo u vrhunske objekte sve sa samo jednim ciljem – ponuditi našim kupcima najbolje u svim aspektima. Smatramo da podizanjem nivoa usluge i ponude proizvoda pokazujemo poštovanje prema našim kupcima koji su fokus našeg poslovanja.”

Nastavljajući praksu društveno odgovornog poslovanja, u čast svečanog otvaranja, predstavnici Holdine uručili su donacije JU Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica i Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, kao vid podrške njihovom radu i doprinosu zajednici.

INA benzinske stanice na Lepenicama pripadaju mreži od 47 stanica, od kojih je 13 renoviranih po najsavremenijim standardima poslovanja. Uz svoju primarnu namjenu, u projekat benzinske stanice na odmorištu Lepenice, uključen je i prostor za odmor i osvježenje od putovanja, parking prostor te dječije igralište.

Holdina d.o.o. Sarajevo, kao članica INA Grupe, u Bosni i Hercegovini djeluje od 2000. godine. Osnovna djelatnost Holdina d.o.o. Sarajevo je trgovina naftom i naftnim derivatima. Osim vodeće uloge koju ova kompanija ima na području veleprodaje nafte i naftnih derivata u BiH, Holdina  posjeduje i mrežu koju čini više od 40 postaja širom BiH, na kojima svojim kupcima nudi visokokvalitetne naftne derivate.