Herbal Spa je novootvoreni spa centar za žene s kompletnom uslugom koja objedinjava bogatstvo tradicije, čari gostoljubivosti i profesionalizam osoblja. Sa elementima istočnjačke inovativnosti, egzotičnih mirisa i prirodnih proizvoda svaki boravak u ovom spa centru će oživjeti vaš duh i probuditi vaša čula.

Pored klasičnih tretmana njege lica, tijela i kose, ovaj spa nudi i neke od noviteta na našem tržištu:

Marokansko kupatilo

Sauna koja je vrlo popularna u Sjevernoj Africi, posebno Maroku i Tunisu. U prošlosti, ovakva kupatila su bila jedina mjesta gdje su ljudi mogli doći da se okupaju i urade piling tijela. Osmišljeno tako da svim ženama pruži osjećaj čistoće i lagodnosti, u ovom parnom kupatilu usluga kupanja i pilinga se pruža od strane stručnog osoblja.

Jagoda masaža

U ovoj masaži tijelo se tretira losionom sa svježim jagodama koje su poznate kao dobar antioksidant. Jedna sesija Švedske masaže u kombinaciji sa losionom od jagode podmlađuje kožu, vraćajući joj glatkoću i blistavost. Ovaj tretman se preporučuje ukoliko imate masnu kožu, podložnu upalama i aknama. Ovaj tretman se ujedno smatra i aromaterapijom i djeluje opuštajuće.

Masaža đumbirom

Tretman se sastoji od masaže uljem u kombinaciji sa svježim đumbirom, koji povećava elastičnost krvnih žila, podstiče znojenje i utječe na jačanje fizičke sposobnosti. U masaži đumbirom primjenjuje se tehnika jačeg pritiska mišićnog tkiva. To je tehnika koja se zasniva na prodiranju u dublje slojeve mišića. Posebno je djelotovorna kod hroničnih oboljenja i bolova u predjelima vrata i leđa, kod zgrčenosti mišića i bolova u ramenima.

Kraljevski tretman

Tretman se obavlja parom i traje od 15 do 30 minuta ovisno o tijelu. U ovom tretmanu na tijelo se stavlja miješavina od prirodnih, organskih sastojaka, zatim se radi piling tijela sa posebnim spa biljnim pilingom od morske soli koji intenzivno pomaže u obnovi boje i glatkoće kože te je na taj način regenerira. Nakon toga se pristupa tretmanu sa posebnim maskama za lice i tijelo, te mirisnim ruzinim i drugim losionima.

Tretman za kosu sa vrućim uljem

Korištenje vrućeg ulja kao tretmana za njegu kose ima mnoge prednosti, bez obzira da li je vaša kosa suha, normalna ili masna. Tretman sa vrućim uljem pored toga što je opuštajući, povećava cirkulaciju krvi, smanjuje opadanje kose, potiče rast kose, održava vlažnost kose, povećava sjaj kose, hrane se pramenovi, spriječava nastajanje rascvjetalih vrhova i daje volumen.

Za relaksaciju, održavanje vitalnosti, za opuštanje tijela, posjetite Herbal Spa, konsultujte se sa nekim od stručnog osoblja i odaberite neku od masaža ili tretmana iz njihove ponude, ovisno od Vaših želja i potreba.

U ponudi ovog spa centra mogu se naći i poklon vaučeri koji su pogodni kao pokloni za svaku priliku.