U petak, 7. jula u 17 sati Gudački kvartet MAS otvorit će treći FUU Festival ulične umjetnosti Sarajevo, koji će se odvijati pod sloganom “Tvoj grad, tvoja umjetnost”.

Program će nastaviti Arlekin iz Makedonije sa svojim klaunovskih i cirkuskim vještinama i žongliranjem, dok će u Radićevoj ulici biti upriličeno otvorenje samostalne izložbe Nine Komel. U 21 sat Festival se seli u Sarajevski ratni teatar gdje će biti prikazani dokumentarni filmovi “Trenutak sreće”, “Budimo gradić” i “FUU 2015” posvećeni uličnoj umjetnosti.

Drugog dana FUU-a, 8. jula u 11 sati otvara se Art Market u Velikom parku koji će trajati do nedjelje do 20 sati. Art Market će zvanično biti otvoren koncertom udaraljki, nakon kojeg će se moći poslušati “Poezija za sve” Mirjane Đan. Nešto kasnije, u 14.30, slijedi “Ples iznad svega – od tanga do hip-hopa”.

U Radićevoj ulici, u 13 sati, Ahmed Gabr predstavit će umjetničke tetovaže rađene kanom, Maida Hodžić izložit će radove pod nazivom “Futurizam”, a Denis Štrbo izložbu fotografija “Crno bijeli svijet”.

U 17 sati slijedi “Artist talk” sa umjetnicom Ninom Komel i otvorenje izložbe “Scream  Sarajevo” Romana Kuduzovića u 19 sati, dok se u 20 sati otvara se izložba “Vinil” i prikazuju se dokumentarni filmovi o uličnoj umjetnosti.

Za kraj drugog dana FUU Festival ispred Tržnice će se desiti koncert iznenađenja na kojem će nastupiti Kombinovani sastav braće Hadžiosmanović i Irhad Baručija street impro. Koncerti počinju u 20.30 sati.

Ovdje pogledajte cjelokupan program FUU Festivala ulične umjetnosti.