U predivnoj atmosferi staklene bašte sarajevskog restorana Libertas, najveći bosanskohercegovački retaileri iz svijeta mode i dizajna, grupacija Astra i Borovo su u subotu, 20. aprila, predstavili svoju najnoviju kolekciju proljeće/ljeto 2019. Na ovom, sada već tradicionalnom eventu pod nazivom “Runway – New Collection by Astra i Borovo”, predstavljena je sinteza modnih noviteta svjetski poznatih modnih i dizajnerskih imena, a koja su na naše tržište stigla posredstvom ovih odličnih trgovinskih lanaca.

Uz predivnu dnevnu svjetlost i ležernost modela agencije Swan Models Management, koji su na najbolji način iznijeli revijalni dio eventa, prikazana nam je suština svih prezentiranih modnih kombinacija: vizualnu hipnozu i bezvremensku, senzualnu i sofisticiranu eleganciju, bez obzira da li se radilo o kombinacijama namijenjenim za casual ili specijalne prilike.

Prisutne zvanice imale su priliku vidjeti najnovije trendove koje su ponudili najznačajnija imena i modne kuće poput: Hugo Boss, MaxMara Group (linije Weekend, Studio, Leisure i Sportmax Code), Desigual, PINKO, Twinset, ESCADA, GUESS i linija by Marciano, PENNYBLACK, LIU•JO, Max&Co., Desigual i Sisley.

A u odjeći modnih brendova Desigual, Boss, LIU JO i Guess zablistala je na reviji i poznata bh. manekenka Džejla Glavović koja je ujedno i zaštitno lice grupacije Astra i Borovo. Sve predstavljene pret-a-porter kombinacije imale su jednu zajedničku notu: živopisne boje sretno ukombinirane sa dobrim dezenom i kvalitetnim materijalima, kao i savršen kroj.

Posebna pažnja pri odabiru kolekcije, koju već imamo priliku vidjeti i isprobati u većini trgovina Astra i Borovo, posvećena je savršenom fittingu i maksimalnoj udobnosti, gdje bez obzira na građu tijela ili godine, modni lideri pronalaze najbolja rješenja koja će laskati svakoj figuri.

Mnogobrojne zvanice nisu krile oduševljenje raznolikošću ponuđenih kombinacija, za koje ne sumnjamo da će se ubrzo naći u ormarima i #mustwear policama. A da bi se još više približili svojim kupcima Astra i Borovo ponudili su i mogućnost online kupovine većine brendova koje zastupaju na našem tržištu.