U januarskom izdanju njemačkog potrošačkog magazina ETM Testmagazin, specializiranog za nezavisno testiranje proizvoda, objavljeni su rezultati testa za novu generaciju Gorenje WaveActive mašina za pranje i sušenje rublja. U detaljnom testu i evaluaciji, oba aparata su imala rezultate preko 90%, te ih zbog toga ETM Testmagazin preporučuje svojim potrošačima kao ekonomične i, zahvaljujući novoj tehnologiji jona, izuzetno efikasne aparate.

ETM Testmagazin objavljuje rezultate testiranja za širok asortiman proizvoda bijele tehnike, kućanskih aparata, potrošačke elektronike i sl. Ovaj magazin se objavljuje u Njemačkoj još od 2003. godine. U zadnjem izdanju, objavljeni su rezultati testiranja dva aparata iz nove Gorenje WaveActive generacije, koja su bila lansirana na tržište Njemačke krajem prošle godine.

Gorenje WaveActive mašina za sušenje rublja sa 8-kg punjenja ostvarila je rezultat 92.9% i ocijenjena je kao “veoma dobra” (“sehr gut”), što je najveća ocjena koju aparat može osvojiti u ovakvom testu. Naša mašina za sušenje rublja je impresionirala panel eksperata preciznošću u izvedbi, stabilnošću, jednostavnim upravljanjem i održavanjem, naprednim programima i značajnom efikasnošću sušenja koja dolazi u paru sa A+++ energetskim razredom. Provodioci testa su posebno pohvalili IonRefresh program koji koristi jone kako bi se efikasno odstranili neprijatni mirisi iz rublja, sa kojim se rublje može osvježiti bez potrebe za pranjem. Kao što je ovaj nezavisni test pokazao, patentirana IonTech funkcija također doprinosi značajno manjem gužvanju i naborima na rublju poslije završetka ciklusa sušenja, što znači da će peglanje biti dosta olakšano ili čak potpuno nepotrebno.

ETM Magazin je također testirao mašinu za pranje rublja nove Gorenje WaveActive generacije, sa kapacitetom 8-kg punjenja, lansiranu na tržište u aprilu prošle godine. Posebno istaknute prednosti ove mašine za pranje rublja na testu su EcoCare funkcija koja omogućava dodatne uštede energije i vode na svakom programu, TimeCare koja donosi brže pranje i DoseAid koji preporučuje optimalnu količinu deterdženta prema odabranom podešenju pranja. Također ističe se i besprijekorna izvedba, PowerDrive inverterski motor, i – zadnje ali ne manje važno – veoma dobri učinci pranja koje ova Gorenje mašina za pranje rublja ima i koja je svrstava među najbolje na tržištu. ETM Magazin također naglašava da je upravljanje Gorenje WaveActive mašinom za pranje rublja izuzetno jednostavno i intuitivno, tako da korisniku skoro nisu ni potrebna uputstva za upotrebu, što je svakako u skladu sa sloganom Gorenja “Life Simplified” koje obećava jednostavan i intuitivan rad aparata, a kao rezultat toga, olakšava život korisniku. Ukupan rezultat za Gorenje WaveActive mašinu za pranje rublja je 91.6%.

Nova WaveActive generacija također osvojila Plus X Award

Brojne nagrade koje je nova generacija WaveActive aparata osvojila na mnogim poljima su dokaz činjenice da su Gorenje WaveActive aparati izvanredno postignuće koje kombiniraju nove tehnologije, odličan dizajn, energetsku efikasnost i brigu za okoliš. Sada tim nagradama, dodajemo i Plus X Award 2018/2019  – nagradu za inovativnost i odličnost robne marke. Naši WaveActive aparati su osvojili ovu nagradu zbog svoje inovativnosti, izuzetnog kvaliteta, dizajna, laganog upravljanja i obazrivosti prema okolišu i životnoj sredini.