Gorenje postaje članom velike rukometne porodice. Kao ekskluzivni partner iz oblasti kućanskih aparata, Gorenje je postal oficijelni sponzor Evropskog rukometnog prvenstva koje se održava naredne godine u Hrvatskoj. S ciljem da okupi sve navijače i navijačice ovog sporta, svojom #simplyfans kampanjom Gorenje će promovisati posvećenost, ferplej i sport. U svrhu brisanja granica i ujedinjenja navijača i navijačica Adriatic regije, Gorenje je danas lansiralo #simplyfans nagradnu igru i predstavilo Ivana Balića kao svog ambasadora.

Ljubitelji rukometa se pripremaju za skori početak Evropskog rukometnog prvenstva. Od 12. do 28. januara Hrvatska će ugostiti EHF EURO 2018 sa turnirima u Splitu, Poreču, Varaždinu i Zagrebu. Pošto rukomet okuplja široke mase publike koje navijaju za svoje heroje, Gorenje je pripremilo nešto posebno za sve njih. Njihova #simplyfans kampanja poziva i motiviše navijače i navijačice da navijaju ne samo za svoje timove nego da navijaju za ferplej, trud koji ulažu svi igrači, i jednostavno z asam sport. Ambasador ove kampanje je dva puta proglašen i najkorisnijim igračem (MVP) Evropskih rukometnih prvenstava i osvajač dva Svjetska prvenstva, jedan i jedini Ivano Balić.

#simplyfans

Gorenje kampanja povodom Evropskog rukometnog prvenstva slijedi moto Life Simplified, po kojem su poznati njihovi kućanski aparati u Sloveniji i inostranstvu. Ovaj put oni će ujediniti sve ljubitelje i ljubiteljke ovog sporta u Evropi svojom #simplyfans kampanjom. Pošto se Gorenje smatra brendom koji ima veliko poštovanje i predstavlja tradicionalni kvalitet u Adriatic regiji, što je i jedno od strateški važnih tržišta, posebna pažnja i značaj će se dati rukometnim entuzijastima sa ovih prostora. Do 22. decembra navijači i navijačice iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije mogu učestvovati u nagradnom takmičenju kako bi osvojili besplatne ulaznice za turnir, a glavne nagrade su besplatne ulaznice za finale u Zagrebačkoj Areni. Specijalnim  navijačkim autobusima, svi dobitnici i dobitnice će biti prevezeni  na turnir, što će im omogućiti da u potpunosti budu uključeni u rukometnu groznicu.

Rukometna legenda Ivano Balić

Gorenje je predstavilo prvog od tri #simplyfans ambasadora, a to je  bivši Hrvatski rukometaš koji je dva puta bio proglašen za najboljeg igrača godine u izboru Međunarodne rukometne federacije – Ivano Balić. Njegova zavidna lista medalja i trofeja sadrži zlatnu medalju sa Olimpijskih igara 2004. godine u Atini i bronzanu medalju sa Olimpijskih igara 2012. Balić, jedan od najboljih rukometnih igrača svih vremena, podržava duh Gorenje kampanje: “Svi momci, koji će se znojiti na terenu ovih 14 dana prvenstva su posvetili svoj život rukometu. Oni svi nastoje da daju sve od sebe da sebe i svoje navijače učine sretnim sa dobrim rezultatima. Zbog toga, ja sam ponosni »simplyfan« i pozivam i vas da navijate zajedno sa mnom za ferplej i za dobre igre.”